Pošťák přehled

Pošťák
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2097/postak-2097.jpg 4 157 157

Ve světě po nukleární katastrofě je život krutý, tvrdý a především krátký. Tu a tam výspa civilizace, která se ještě může pyšnit takovými vymoženostmi jako elektrický proud. Ale i ty jedna za druhou padají za oběť řádění holnistických band. V takovém prostředí se i uniforma pošťáka může stát symbolem zašlé slávy moderní společnosti. A Gordon Krantz, pošťák proti své vůli, se najednou ocitá ve víru zápasu o poslední naději… Přeložil Milan Dvořák. ... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný

The postman, 1985

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pošťák. Přihlašte se a napište ho.

Kuffenbach
28.11.2024 1 z 5

Nedočetl jsem to, snaha byla, ale při 42% (symbolické, pane Adamsi:-)) se mi to vzpříčilo v krku. Naivní příběh s hňupem v hlavní roli. Jeden bludišťák za prvních pár stránek.

luksky
16.06.2024 2 z 5

(SPOILER) Uff, říkal jsem si, že podle pro mě úžasného filmu si musím přečíst i původní námět, ale mě to skoro vůbec nebavilo. S hlavní postavou jsem se nesblížil, na všechny vedlejší jsem hned zapomněl a ten počítač? Oki, přes to bych se přenesl, ale umělí vojáci? Cože? Nuda. Zlatý film s Costnerem, teď se mi bude líbit ještě víc jeho zpracování, jdu na to :-)

Arev122
08.02.2024 4 z 5

Čtivé sci-fi, kde nejprve z lháře se stane kladný hrdina. Převlečný pošťáka, který cestuje postapokalyptickými dědinami a snaží se změnit svět.

Knižní novinky (5. týden)

31.01.2021

Civilizace něco znamená. Jsme v tom všichni společně.

Až na samotnou smrt není žádné „naprosté“ porážky. Není žádné pohromy tak zničující, aby odhodlaný člověk nedokázalopět alespoň něco pozvednout z popela, je-li schopen riskovat vše, co mu ještě zbylo.

Tehdy na počátku, během nepokojů a velkého hladu, se zdálo, že nevyčerpatelná je jedna věc – zásoby munice.

Ocenění knihy (2)

1986 - Locus Awards (Best SF Novel)
1986 - John W. Campbell Memorial Award for Best Science Fiction Novel

Kniha Pošťák v seznamech