Pošťákova snoubenka přehled
Denis Thériault
Pošťák Bilodo série
< 2. díl
V montrealské Bukové ulici, v bistru U Madlenky pracuje půvabná dívka Tania. Víří mezi stoly jako tanečnice a hosté ji mají rádi. Jen ten, do nějž je potají zamilovaná, jako by ji snad ani neviděl. Plachý pošťák Bilodo, pohroužený sám do sebe, krouží u baru kaligrafické tahy a skládá japonská haiku... Až jedné bouřlivé noci zasáhne jejich životy událost, jež všechno změní. Jejich osudy se nerozlučně propletou a oba vstoupí do světa, kde nic není takové, jak se zdálo. Pošťákova snoubenka vrací ke čtenářům postavy z románu Podivuhodný život osamělého pošťáka a dovoluje jim podruhé vstoupit do světa lyrické prózy, v jejíchž vírech je tak příjemné a snadné se ztratit.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2018 , PlusOriginální název:
La fiancée du facteur, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pošťákova snoubenka. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě o poznání lepší než první díl, konečně někdo něco začal dělat, konečně se začalo něco dít VŮLÍ zúčastněných a konečně to připomínalo běžný život. Okořeněný básněni o všednostech, které trvají, i které pominou. Příjemné, odpočinkové čtení.
Opravdu krásný, kratinký román, který je pokračováním knihy "Podivuhodný život osamělého pošťáka".
Lépe než čtenářka Petra 1323 to neřeknu, tak cituji:
" Jemnost, čistota, jednoduchost, pomíjivost okamžiku a klid. Takový je příběh v této knize."
Listopadové knižní novinky (5. - 11.11.)
05.11.2018
Kniha Pošťákova snoubenka v seznamech
v Mé knihovně | 123x |
2017 | Podivuhodný život osamělého pošťáka |
2018 | Pošťákova snoubenka |
2019 | Chlapec, ktorý patril moru |
Po přečtení knížky "Podivuhodný život osamělého poštˇáka" jsem byla zvědavá, jaký bude další osud Biloda. V této knížce má více prostoru Tania, servírka od "Madlenky", která významně vstoupí Bilodovi do života.
Stejně jako v předchozí knížce, i zde hraje důležitou roli krásná poezie haiku i nepředvídatelné náhody (nebo hry osudu?). Hezké čtení, Bilodovi a Tanie jsem moc fandila a byla ráda, že se dali dohromady. Ovšem ta poslední kapitola s označením "0".... No, nechte se překvapit. Doporučuji.