Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povedzte Žofke. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

Koka
25.10.2023 3 z 5

Autorčin opulentní styl tady doslova překypěl. Příběh autistického děcka a naprosto nechápajícího (a pro čtenáře nepochopitelného) okolí, snůška vyšinutých postav. Tristní obrázek maďarského školství v 50. letech 20. století - mlácení a fackování dětí za každou neposlušnost, učitelčiny návštěvy v domácnostech žáků - doslova přepadovky zkoumající, zda je v rodině uklizeno a navařeno, zasedání různých výborů a komisí rozhodujících o tom, které dítě může chodit do jakého kroužku, vydírání "nemravného" otce jedné žákyně mravnou a jedinou nechybující učitelkou ....
Nevěřila jsem vlastním očím, že tento příběh - dle autorčiných slov v doslovu - napsala pro své 10-12-leté žákyně, které tehdy - jako učitelka experimentální školy při pedagogickém "výzkumném ústavu" učila.

Medulka.013
02.03.2020 4 z 5

Byl to takový zamotaný příběh. Postavy si v duchu myslely spoustu věcí, ale v případě dospělých šlo stále pouze o doměnky a omyly. V případě dětí se vždy jednalo o pravdu, ale tu nemohly říct nikomu z dospělích a tak ji netajily pouze mezi sebou.
A jak to bylo s tou záhadnou větou, která je mottem celého tohoto příběhu? No, to vám neprozradím, protože jsem svým chováním velmi podobná Žofince..


Hamec
15.05.2018 4 z 5

Zamotané rodinné vztahy, chybné domýšlení nevyřčeného a na tom základě chybné jednání postav, samozřejmě s tím nejlepším úmyslem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Povedzte Žofke v seznamech

v Přečtených17x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x