Staromódní příběh přehled
Magda Szabó

Románová kronika několika generací autorčiny rodiny, sestavená po rozsáhlém bádání na základě písemných pramenů, vzpomínek pamětníků i autorky samotné, která se o svých kořenech mnohé dozvěděla až ve zralém věku. Největší plochu zaujímá životní příběh spisovatelčiny matky Lenky Jablonczayové, přesněji její mládí před Magdiným narozením.... celý text
Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: 1981 , OdeonOriginální název:
Régimódi történet, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Staromódní příběh. Přihlašte se a napište ho.

Tento příběh jsem našla opravdu jen díky čtenářské výzvě. Téma číslo 14 byla pro mě vskutku výzva, maďarských spisovatelů oproti jiným národům zase až tolik není. Ale našla jsem a dokonce 2 knihy. Staromódní příběh náhodou v knihobudce a je to pro mě doopravdy úlovek. Během 4 generací svých předků a přibližně 100 let nám autorka přibližuje život v 19. a 20.století a zároveň se dovídáme, jak se žilo v Maďarsku ve středních a nižších vrstvách. V knize je taky velká nálož emocí, spoustu zážitků jsem s hlavní hrdinkou (matkou spisovatelky) prožívala a i slzička někdy ukápla.
Děkuji ČV, protože mě obohatila ve více směrech.
Kniha Staromódní příběh v seznamech
v Mé knihovně | 22x |
první světová válka (1914–1918) maďarská literatura rodopis, genealogie ságy Debrecín (Debrecen)Autorovy další knížky
2011 | ![]() |
1981 | ![]() |
1974 | ![]() |
1965 | ![]() |
1968 | ![]() |
Další poklad z knihobudky.