Povídky smíchovské přehled

Povídky smíchovské
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516159/bmid_povidky-smichovske-BLZ-516159.jpeg 4 60 60

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povídky smíchovské. Přihlašte se a napište ho.

Johny_H.
05.11.2024 3 z 5

Hezká knížka, která si ode mě zaslouží lepší 3 hvězdy. Některé povídky se povedly, ale není to úplně můj styl. Zbytečně složitě se do povídek začíta, a když už se konečně dostanete k ději a akci, téměř u všech povídek vás čeká trpký konec. Jen jedna, možná s přimhouřením obou očí dvě, měly lehce pozitivní závěr.

pepap
20.07.2024 3 z 5

Povídka je těžký žánr, i když se to na první pohled nemusí zdát. Povídky smíchovské jsou hezky propracované a navzájem provázané (to vás vždy baví, když jsou pro vás postavy známé z předchozích vyprávění). Nicméně mi přijdou "na sílu" tragické a smutné. Ano, prostředí je drsné a plné nespravedlnosti, chudoby a zoufalosti. Ale tragika mi přišla tak nějak prvoplánová. Vůbec nevím, co chtěla autorka povídkami sdělit. To jsem u Nerudy nebo Arbese neměl. Určitě ještě nějakou knihu od autorky vyzkouším, tahle mi nesedla.

Knihomolka544
14.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Super vykresleni atmosfery Smichova zacatkem 20. stoleti, zpusobu mluvy, ale i spolecenskych vztahu a kazdodennich zvyku. Povidky jsou ctive a napinave, s tajemnym, mrazivym prvkem.

Jedina vec, ktera mi trochu vadila, bylo az prilisne mnozstvi vrazd (vysetrovanych pak velice naivne), sadistu a zlych lidi. To mi neprislo uplne verohodne nebo reprezentativni, neni tam snad jediny pozitivni osud. Rikala jsem si, co to pani spisovatelka v sobe nosi...

Ale hezky napsano a na tento zaner to i prekvapive v cloveku rezonuje.

Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)

30.04.2023

Kniha Povídky smíchovské v seznamech