Později přehled

Později
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537781/bmid_pozdeji-663628ceda751.jpg 4 660 660

Jmenuju se Jamie Conklin a myslím, že tohle je horor. Přesvědčte se sami... Jamie má sice do dospělosti ještě daleko, ale o životě i smrti už toho ví mnohem víc, než by sám chtěl. Otce nikdy nepoznal a jeho maminka, newyorská literární agentka, zápasí v době ekonomické krize o holé živobytí. Tehdy chlapec poprvé vědomě využije svůj neobvyklý dar a s jeho pomocí se jim začne dařit lépe. Ani potom jej ovšem matka nepřestává nabádat, aby svou schopnost před světem nadále tajil. Jednoho dne je ale nucen ji použít ve službách policie pro záchranu nevinných lidských životů. A tehdy se přesvědčí o tom, že s některými věcmi je lepší si příliš nezahrávat. Jenže na zavření pomyslných dveří už je bohužel pozdě – do našeho světa jimi proklouzlo něco, co dospívajícímu Jamiemu v dalších letech nedá spát… Svižně odvyprávěný a nečekaně zábavný thriller říznutý hororovým nadpřirozenem. „Tohle je Kingova superschopnost – od samého počátku nás vtáhne do svého příběhu.“ – Stephen Graham Jones, The Washington Post. „Zábavné a podnětné čtení – jeden z titulů, které si musíte přidat na svůj čtenářský seznam pro rok 2021.“ – Michael J. McCann, New York Journal of Books.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Novely
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Later, 2021

Interpreti: Michal Zelenka

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Později. Přihlašte se a napište ho.

gemi
05.11.2024 3 z 5

Rozporuplné.

Je to typický King, takže je tu tajemno i děs, ale není to plnohodnotný román. Ty mistr umí nejlépe, protože v nich dokáže barvitě vykreslit charaktery i dějové linie. Typickými zástupci takových románů jsou To, Svědectví nebo třeba Pod kupolí.

Tohle je něco jiného. Jedná se o typickou kingovskou povídku, jenom je roztahaná do formátu útlejšího románu. Vyprávění je v podstatě jednoduché a přímočaré. To by až tak nevadilo, děj je alespoň krásně přehledný. Ta roztahanost ale vadí. Do poloviny knihy se nestane skoro nic. Nuda v Brně. Pak se to rozjede docela pěkně a finále je moc fajn, ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem celou dobu čekal nějakou daleko silnější a nosnější zápletku.

h.mose
11.03.2024 5 z 5

Poslední dobou dávám ze zdravotních důvodů přednost audio knihám. Ze začátku mi to bylo líto, byla jsem opravdu velký čtenář. Ale ukázalo se, že kvalitní audio dovede v mnohých případech posunout knihu o level výš. A u Později je to přesně tenhle případ. Michal Zelenka to podal fantasticky. Pokud někdo s audio knihami ještě nezačal a teprve se rozmýšlí, tak tato je ideální na rozjezd. Nemá totiž vůbec žádnou chybu!!!

Janizoun
25.02.2024 5 z 5

Jamie Conklin vypráví svůj příběh. Žije jen s matkou a někdy mluví s duchy. Jeho matka to tuší a jednoho dne ji o tom sám přesvědčí. Mělo to být jejich společné tajemství, ale matka ho prozradí své přítelkyni, tím Jemiho nejen zklame, ale později se zjistí, že měla raději mlčet.
Kniha se mi moc líbí, líbí se mi i název "Později" a nesmím zapomenout zmínit i krásnou obálku knihy, která mě jako první upoutala při výběru dalšího čtení od mistra hororů.
Příběh, který sice není úplně hororový, což mně osobně vůbec nevadí, ale je tak geniálně, perfektně napsaný, že mě naprosto vtáhl do děje a ačkoliv jsem chtěla tento komentář napsat "později", musela jsem ho napsat hned.

10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2021

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021

Svoje břemeno si člověk má životem nést sám.

Myšlenky se topily v krvi.

Je vždycky lepší být částí řešení než částí problému.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Později v seznamech