Pozlacená klec přehled
Hana Marie Körnerová (p)
![Pozlacená klec Pozlacená klec](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128028/pozlacena-klec-128028.jpg?v=1342272576)
Terezina rodina neodmyslitelně patřila k výkvětu druhého císařství. Ale všechno se změnilo v okamžiku, kdy otec - notorický hráč - prosázel většinu majetku. Po jeho smrti musí Tereza čelit tvrdé realitě. Z bohaté dědičky se stává dívka bez věna i bez budoucnosti. Ve svém postavení má jen dvě možnosti: ponižující sňatek s otcovým věřitelem, nebo místo společnice v rodině zbohatlíka. Volí druhou možnost, která jí připadá méně pokořující. Vůbec netuší, do jaké pasti vstupuje a jakým intrikám bude muset čelit. Všechny naděje upírá k bratrovi, poručíku koloniální armády v Indii. Po jeho návratu je ale všechno jinak...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozlacená klec. Přihlašte se a napište ho.
![Ciarra Ciarra](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/102151/m_102151-wGr.jpg?v=1459855079)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krásný příběh, ve kterém je vše, co mám na knihách tohoto typu ráda.
Doporučuji všem romantickým duším.
![Hakl54 Hakl54](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/108180/m_108180-Ivq.jpg?v=1462879759)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Paní Körnerová umí psát, ale tento přeslazený románek jako by ani nebyl z jejího pera. Za mně velké zklamání.
Kniha Pozlacená klec v seznamech
v Mé knihovně | 163x |
2012 | ![]() |
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
2013 | ![]() |
2022 | ![]() |
81%
Když nic jiného, přetvařovat se pan Vaudressen uměl. K ní samé se choval pozorně a zdvořile. Oslovoval ji má drahá, a jen ona si všimla, že se jí přitom nikdy nepodíval do očí. Hosté jím byli okouzleni stejně jako společnost u Villarů na Zámečku. Svým způsobem mu za to byla vděčná, choval se tak, že nikdo nemohl mít žádné podezření, že jejich manželství je založeno na obchodní transakci splacené nenávistí.
Krásný román. O lásce, která si cestu přece jen našla.
Doporučuji!