Prasklina přehled
Sharon J. Bolton
Glacioložka Felicity Lloydová se rozhodla přijmout práci na odlehlém ostrově Jižní Georgie, protože věří, že jedině tam bude v bezpečí. Prchá nejen před svou minulostí, ale především před mužem, kterého kdysi milovala. Jenomže Freddie Llyod ví, že se Felicity na ostrově skrývá. Právě vyšel z vězení, kde si odpykával trest za vraždu, a za každou cenu chce najít nejdůležitější ženu svého života. Klidně až na druhém konci světa. Na poslední lodi, která na ostrov míří před začátkem zimy, ale není jenom Freddie. Přijíždí i lékař Joe, který chce pomoci své bývalé pacientce. Brzy se ukáže, že Felicity není jediná, kdo bude potřebovat zachránit.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2021 , DominoOriginální název:
The Split, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prasklina. Přihlašte se a napište ho.

Zajímavá kniha. Tento žánr moc nečtu, takže pro mě bylo velmi překvapující, jak jsem si čtení vlastně užila.
Sledujeme příběh Felicity, která má paničkou hrůzu z Freddieho. Později se ukazuje, že to je její manžel. Flick trpí výpadky paměti. Dostane nabídku na smlouvu o práci v jižní Georgii. Joe je její terapeut, který se jí snaží pomoci. Felicity někdo sleduje, pronásleduje a následně také snaží zabít. Utíká na konec světa mezi ledovce, zatímco je hledaná pro vraždu dvou žen.
Postupně se příběh rozplétá. Musím vyzdvihnout, jak skvěle spisovatelka popsala Felicitinu nemoc, kdy sdílí lebku se svými altery. Lehoučký náznak romantiky mezi ní a jejím terapeutem je hezké zpestření. Příběh je napínavý a plný zvratů. Často jsem se přistihla, jak nad tím uvažuji a snažím se uhádnout, kdo vlastně ty dvě zabil a proč se sakra tolik bojí Freddieho. Rozuzlení mě dostalo.

Po cca 50 stranách odloženo. Kniha má určitě své příznivce, ale tady jsem já osobně šlápla hodně vedle. Nebavilo, vůbec se nedařilo začíst a hlavně
nesympatická hlavní postava.
Knižní novinky (40. týden)
03.10.2021
Kniha Prasklina v seznamech
v Mé knihovně | 178x |
2015 | ![]() |
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2014 | ![]() |
2019 | ![]() |
Jsem celkem zklamaná. Do poloviny mi připadalo, že se ni neděje, jen jsem se prokousavala…Pak se to trochu rozjelo a konec byl předvídatelný. Knihy této autorky mám ráda, ale za mě se tahle nepovedla.