Před povodní přehled

Před povodní
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552666/bmid_pred-povodni.jpg 4 523 523

Do tmy série

< 3. díl

Vilu na břehu řečovické řeky navštěvuje neznámý host. Přichází starou studnou a nepatří do suchozemského světa. Také Hanu Strnadovou přitahuje spíše svět pod hladinou než mezilidské vztahy ve městě. Nešťastně zamilovaný Jarda Vávra pozve na návštěvu Haninu bývalou psycholožku Radku Borskou, aby mu poradila s řešením komplikovaného vztahu. Doktorčino počáteční nadšení je vystřídáno rozčarováním a nutnou sebeobranou. Na pilu rodiny Vávrových chodí anonymní dopisy a dny začínají chutnat jako zkažená ryba. Řeka si žije vlastním životem, po dlouhém suchu se hladina nečekaně zvedá a vrací obyvatelům to, co do ní během zimy nerozvážně naházeli.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Před povodní. Přihlašte se a napište ho.

Aya81
24.03.2025 4 z 5

Vlastně pořádně nevím, jak knihu hodnotit. Mísí se ve mně hodnocení jako neuvěřitelná slátanina, ale zároveň naprosto geniální kniha. Absurdní zápletka versus skvostné propojení magického příběhu. Jazykově úžasné dílo, které ale občas nedávalo smysl. Fantazie oproti ztřeštěnosti. Autorka jako by svá díla psala pod vlivem nějaké drogy, což mne ale na jejích dílech neskutečně baví. Člověk ale musí být ve správném rozpoložení, jinak mu text opravdu nedává smysl. Vždycky si říkám, že od ní už nikdy nic číst nebudu, ale nakonec - samozřejmě po knize zase sáhnu a nelituju.

SweetCake
09.03.2025 2 z 5

Po přečtení knihy Ke dnu, která mě naprosto uchvátila stylem vyprávění i příběhem, jsem se těšila na další pokračování a hned jsem se vrhla do čtení Před povodní. Bohužel kniha vůbec nesplnila má očekávání a jediné, co jsem si ze čtení odnesla, je zklamání. Příběh je na mě až moc fantasy a neměl za mě hlavu ani patu. Očividně nejsem cílová skupina čtenářů této knihy, jelikož jsem vůbec nepochopila, co mi měla kniha sdělit...Mrzí mě to, ale knihu kladně hodnotit nemůžu.

KáťaM.
09.02.2025 3.5 z 5

~ Zvláštní čtení. Syrové, děsivé, zneklidňující. Dlouho ve mně knížka nezanechala tolik emocí. Čekala jsem něco jiného, anotace mě tady nenavedla úplně správně, byl to pro mě výstup z komfortní zóny. ~

Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020

Kniha Před povodní v seznamech

v Mé knihovně196x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)