Příchod noci přehled
Dean Koontz
Kniha vypráví o napínavém pátrání dvojice detektivů – Jacka a Rebecky, kteří se pokoušejí zastavit drogového dealera jménem Baba Lavelle, původem z Haiti, který využívá umění Voodoo, aby se pomstil mafiánské drogové rodině za smrt svého bratra. Příchod noci, horor o pekelných silách zneužívajících lidskou osobnost jako vraždící nástroj, patří k těm četným knihám, které se rychle přečtou a stejně rychle se na ně i zapomene. Podivné dny… Město sevřela v drápech zima. Ale v drápech ho svíral i strach. Během čtyř dnů se našla čtyři mrtvá těla, jedno zohavené hrůzněji než druhé. Podivné noci… Policie si nejdřív myslí, že má co do činění s psychopatem. Nebo zákeřnou válkou gangů. Ale brzy zaslechnou podivné zvuky ve ventilačním systému. A ve sněhem bičované noci zahlédnou nezemské stříbřité oči. Poslední hodiny… Ve městě ochromeném bouří cosi číhá, cosi zlého se plíží kolem. Čas plyne… A kdo má být oběť?... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 1995 , MustangOriginální název:
Darkness Comes, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příchod noci. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Jeden zo slabších Koontzov. Ešte tak postavy boli znesiteľné. Klišé zápletka, klišé bubák, klišé finále. Niektoré nápady doslova infantilné na B-čkovej úrovni. Napríklad: svätená voda pomáha, ale modlitba kňaza už nie, alebo keď som zastrelil v službe iba dvoch ľudí a som poctivec, tak moja krv je žieravina pre netvora. Netvori zrejme inšpirované Gremlinmi, alebo bola to skôr práca pre Lovcov duchov - filmy z toho istého roku ako prvé vydanie knihy. Prvé mierne sklamanie z Koontzovho diela.
Dvojice detektivů vyšetřuje sérii vražd až se dostanou na stopu drogového dealera, který ke své pomstě používá voodoo. Koontz velmi dobře umí čtenáře rychle vtáhnout do děje, navodit atmosféru strachu a určitý pocit bezmoci, kdy není úniku před příšerami z jiného světa. Ze tmy se rozsvítí stříbřité oči a zjeví se tvorové, kteří jsou připraveni zabíjet na příkaz svého pána. Knihy Deana Koontze mě vždy velmi baví.
Kniha Příchod noci v seznamech
2009 | Intenzita |
2005 | Podivný Thomas |
1994 | Chladný plamen |
1996 | Přízraky |
2019 | Ashley Bellová |
Neuvěřitelné pekelné postavičky, které mají zlikvidovat celou mafiánskou rodinu se vymknou kontrole svého vyvolavatele a nakonec jsou uvrženy zpět do pekelného chřtánu. No, asi jsem trochu vyrostla z těchto hororových fantastických příběhů. I když je to čtivé a děj poměrně rychle ubíhá, není to můj oblíbený "Thomas".