Princezna holubice: Sedmdesát sedm pohádek z Moravy a Slezska přehled
* antologie
Sedmdesát sedm pohádek z Moravy a Slezska. Soubor přibližuje v pohádkách nejrůznějších žánrů tematické bohatství moravských a slezských pohádkových látek. Obsahuje jak pohádky klasické, tak i pohádky novější, ty, které ale navazují na lidovou tradici.... 1. vydání. 47-023-77
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princezna holubice: Sedmdesát sedm pohádek z Moravy a Slezska. Přihlašte se a napište ho.
Erben ani Němcová to není. Pohádky mají v podstatě stejný základ, jen variují prostřednictvím jiných postav,případně prostředí známé vzorce. Už jen kvůli tomu je to zábavné čtení. Trochu detektivní práce pro pozorné děti.
Kniha se nikdy nestala mojí oblíbenou. Četla jsem ji asi jen jednou, rozhodně je v bezvadném stavu, jako nová, na rozdíl od mých "oblíbenců", které jsem vytahovala z knihovny při každé nemoci.
Kniha Princezna holubice: Sedmdesát sedm pohádek z Moravy a Slezska v seznamech
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
V této knize jsou pohádky, které některé trochu připomínají ty známé, co všichni známe z dětství, ale převážně uvnitř najdeme ty, které nejsou vůbec známé.
Knihu jsem dostala jako holka od rodičů a nepatřila k těm nejoblíbenějším, ale ráda na ni vzpomínám.
Po spoustě let jsem ji teď zkusila číst mým malým dětem, kterým se některé pohádky líbily, některé moc nepochopily, tak to chtělo více vysvětlování.
Suma sumarum hodnotíme tyto pohádky průměrem a pochválíme pěkné ilustrace pana Radka Pilaře.