Případ Ludvík přehled

Případ Ludvík
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215780/mid_pripad-ludvik-215780.jpg 4 88 88

Zašifrovaný deník starý přes sto let znamená pro mnichovského antikváře Stevena Lukase úžasný nález. Autorem záhadného textu je důvěrný přítel krále Ludvíka II., bavorského pohádkového krále, a deník možná odhaluje pravdu o jeho legendami opředené smrti. Ale Steven není jediný, kdo chce hádanku...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ Ludvík. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (33)

marketabo
01.09.2024 5 z 5

Zajímavé a napínavé. Oproti Katově dceři trochu změna, ale autor mě nezklamal, ba naopak, tuto knihu jsem četla již dvakrát a ráda se k ní v budoucnu opět někdy vrátím.

Eicherik
11.08.2024 4 z 5

Thriller v duchu Dana Browna, odehrávající se v Bavorsku, ale ne tak dobrý. V románu není nouze o různé hádanky, tajné písmo, nebo nějaké to tajné bratrstvo. Onen Ludvík je Ludvík II. Bavorský. U nás v Česku ho bude znát málokdo, ale v německých zemích je velmi populární. Ale i v naší kotlince snad každý někdy viděl fotografii pohádkového zámku Neuschwanstein, který tento monarcha nechal zbudovat. Ústředním bodem tohoto románu je dodnes uspokojivě nevysvětlená a záhadná smrt tohoto panovníka. Největší nedostatek příběhu vidím ve velkém počtu dobrých náhod a nečekaných pomocných rukou, které se objeví v poslední chvíli. Ale v báchorce o pohádkovém králi se to možná ztratí.
Citace: Antikvář zasněně listoval pohádkami a obdivoval ručně kolorované rytiny. Kolik generací drželo tuhle knihu v rukou? Kolik dědečků z ní předčítalo vnukům? Steven míchal čaj a nořil se do světa zámků, vlků, čarodějnic a dobrých víl.


heavy66
10.03.2024 4 z 5

Katův pravnuk uvádí do života další smíšenou a nesourodou dvojici pátračů – antikváře Stevena a uměleckou vyšetřovatelku Sáru. S nasazením života pátrají po okolnostech smrti bavorského krále Ludvíka II.
V příběhu je bohatě germánské mystiky, tajemných zakuklenců a spiknutí sahajících do nejvyšších společenských kruhů, tj. obvyklá autorova osnova! Detaily života pohádkového krále jsou zajímavé, konec je hodně čtivý a velmi nepravděpodobný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 20. 10.)

12.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Případ Ludvík v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených112x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených5x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x