Marco přehled
Jussi Adler-Olsen
Případy oddělení Q série
Patnáctiletý Marco touží jen po tom stát se dánským občanem a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou. Celá rodina Zolu uctívá jako boha a bojí se ho jako ďábla, zatímco on nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Bohužel přitom náhodou odhalí nebezpečné rodinné tajemství a hra o život začíná. Podaří se mu využít všech svých schopností a něco dokázat? Měl by se obrátit na policii? Prozatím neví, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další. Když na to přijde inspektor Carl Mørck, rozhodne se záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl s kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo až do hloubi afrického pralesa. Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto? Milovníci díla Jussiho Adlera-Olsena se mohou těšit na posílení řad vyšetřovatelského týmu o další zajímavou postavu…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , HostOriginální název:
Marco Effekten, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marco. Přihlašte se a napište ho.

Podle očekávání dobré, ale Marco mě nezaujal a ten konec byl na můj vkus zbytečně naměkko. Počítání dlaždic, Marcův osud, vyměklé oddělení Q... prostě to nebylo úplně ono.

Přišlo mi to jiné než dřívější autorovy knihy. Části vyprávěné Marcem mě moc bavily, ale ostatní tolik ne, bylo tam na mě moc postav a složité politiky.
10 nejprodávanějších audioknih (září)
20.10.2017
„Z jednoho velblouda hříbě nevytřískáš“
Zfilmováno
Marco (2021)
Kniha Marco v seznamech
v Přečtených | 2 871x |
v Mé knihovně | 758x |
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |
Pro mne čiré utrpení. Nejprve se ocitnu v Africe, kde je páchán zločin zpronevěřování evropských peněz a chápu-li záměr autora správně, od tohoto zločinu se budou odvíjet zločiny další (vraždy etc.). Pak se ocitnu mezi členy cikánské tlupy, která odlehčuje gadžům od jejich hmotných statků a objeví se budoucí „hrdina“ kniha - cikán Marco (pardon, ale on sám o sobě uvažuje jako o cikánovi a nechápe, proč se vůdce jeho „rodiny“ od cikánských kořenů distancuje). Než jsem došla do práce, stihla jsem ještě vyposlechnout příběh Marcova útěku od jeho podařené rodinky, při kterém „zakopne“ o mrtvolu (oběť vraždy). Jedno vím – dále nemohu – ať si tento případ oddělení Q řeší beze mne.