Prokletí rodu Usherů přehled
Robert R. McCammon
V Zániku domu Usherů, klasickém příběhu z pera Edgara Allana Poea, umírá Roderick Usher i jeho sestra Madeline. Představme si však, že tito dva mají ještě jednoho sourozence, v němž se úděsné rodové dědictví přenáší do budoucnosti… Walen Usher, současná hlava rodu Usherů, pomalu umírá jako nemohoucí, zohyzděný stařec. Do své rozsáhlé přepychové rezidence v Severní Karolíně, kde generace Usherů skrývají tajemství tak ďábelské, že Rodericka dohnalo k smrti, svolává své tři děti, aby určil svého nástupce a dědice. Rix, jeden z Walenových synů a spisovatel hororů, který se zbytkem rodiny býval nejméně v kontaktu a jako Usher se nikdy příliš necítil, potřebuje nové téma na román. Po návratu do otcova domu začne v knihovně a na základě rozhovorů s obyvateli panství rozkrývat minulost, v níž nebyla nouze o záhady, šílenství, náhlá úmrtí a vraždy. Hrůza čiší nejen z dávného rodového prokletí, nýbrž i z tajuplné budovy vypínající se na ostrově uprostřed lesa, kde jako malý chlapec zažil největší děs svého života a která ho i nyní silně vábí do svých temných, nepoužívaných chodeb. Rix se v tomto nevlídném prostředí musí popasovat se vším, čemu se léta vyhýbal. Musí nejen zjistit, jaké je jeho místo v pavučinách záhadného rodu, nýbrž i to, kým sám vlastně je.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2021 , FobosOriginální název:
Usher's Passing, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí rodu Usherů. Přihlašte se a napište ho.
Já nevím. Bylo to zajímavé, konec byl překvapující, ale nějak mě to ke čtení nestrhlo, nemohla jsem se začíst. Možná toho napětí bylo moc, že to člověk až přestal vnímat.
Dustojna pocta panu Poeovi! Uzasna kniha plna napeti, konec paradni! Zhltnuto za par dni!
Knižní novinky (38. týden)
19.09.2021
Kniha Prokletí rodu Usherů v seznamech
tajemno dekadence rodina horory strašidelné domy mysteriózní, mystéria strašidelné příběhy
2021 | Prokletí rodu Usherů |
2023 | Smrt před úsvitem |
2013 | Masky apokalypsy |
2017 | Čarodějnice z Fount Royal |
2016 | Bitevní hranice Země |
Vůbec jsem se nemohla začíst. Trochu zajímavější mi to přišlo až s příchodem Raven a pořádně mě to chytlo někde v půlce. Závěr kanonáda jako blázen. Škoda té nudy na začátku.