Prokletí Salemu přehled

Prokletí Salemu
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194605/bmid_prokleti-salemu-fcd-194605.jpg 4 2483 2483

Jerusalem's Lot je malé městečko v Nové Anglii, s bílými dřevěnými domy, se stromy vroubenými ulicemi a s kostelem. Indiánské léto přivítalo v Salemu Bena Mearse. Vracel se do města, které měl rád a kde, jak doufal, se zbaví svých nočních můr. Ale místo toho se vše změní. Do Salemu pronikne Cizinec. Cizinec s tajemstvím, nebezpečnější než sám ďábel. Ben ztratí svou Susan, kněz Callahan neodolá zlu, a Mark, Benův dětský přítel, zasahuje způsobem víc než překvapivým. Prokletí Salemu je výjimečný román, přitáhne čtenáře neustálým napětím, nově pojatou klasikou hororových rekvizit. Na město Jerusalem nezapomenete.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Salem's Lot, 1975

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí Salemu. Přihlašte se a napište ho.

vvikingg
15.03.2025 3 z 5

Poslechnuto jako audio kniha a první setkání s autorem, které mě nijak zvlášť neoslovilo. Roztahaný začátek, popis všech postav, okolí. Později se to trochu rozjelo, ale celkem nuda, není to druh literatury, kterou čtu. Takový Dracula na americký způsob, nejlepší bylo soustružení kolíků :-):-).

Hadati
15.03.2025 3 z 5

Už jsem si zvykl na Kingův styl, takže mě ani tak moc nepřekvapilo, že se něco začalo dít až v první třetině knihy a pořádně se to rozjelo až v druhé polovině. Dost mě ale zklamalo chování postav. Hlavní postavy, i když jsou inteligentní a plánují, tak se stejně nakonec chovají jako v podprůměrných hororových filmech, kde se rozdělí na menší skupinky jen proto, aby je bylo snadnější dostat. Stejně tak nelogicky se chová i hlavní padouch. Pokud by se tak choval po celý svůj neživot, tak by buď byl celý svět už vybitý, nebo by už dávno byl naražen na kůlu. Tahle kniha se mezi mé oblíbené Kingovky určitě nedostane. Zatím asi to nejhorší, co jsem od něj četl.

Merlin_CZ
09.03.2025 5 z 5

výborný horor, tak jak má být :)

Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019

Kniha Prokletí Salemu v seznamech

v Přečtených3 592x
v Mé knihovně1 099x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)