Prorokyně a hlupák přehled
Jonas Jonasson
Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, která si pod falešným profilem vydělává jako mladá influencerka. Společně se v karavanu vydávají do Říma, kde hodlají svůj zbývající čas využít na maximum. Jak už to ale bývá, nic nejde podle plánu. Dokonce ani ten konec světa. Jedná se o šestý román Jonase Jonassona, který čtenáře vezme na road trip okolo světa, ze Švédska přes Afriku do Ameriky. Autorův typicky vtipný, lidsky uvědomělý příběh ze života o tom, co se stane, když se tři, sice zvláštní, ale morálně velice silné osoby setkají, a najdou způsob, jak vzájemně propojit svoje plány. A to vše typickým, oblíbeným Jonassonovským stylem, který čtenáře tak baví.... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 2022 , PanteonOriginální název:
Profeten och idioten, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prorokyně a hlupák. Přihlašte se a napište ho.
Je to druhá kniha od autora, čo som čítala a nesklamala ma. Veľmi vtipné, absurdné situácie. Prečítané jedným dychom.
Někdo jako my, Nové vyhlídky a další knižní novinky (29. týden)
16.07.2023
10 nejprodávanějších eknih (listopad)
16.12.2022
Kniha Prorokyně a hlupák v seznamech
Poslechnuto formou audio knihy během pečení vánočního cukroví jako moje poslední kniha roku 2024. Přes těžkopádný rozjezd pobavila, svůj účel splnila. Nic víc jsem nečekal a nic víc ani nedostal. Za mě ok.