Prostě vztahy přehled

Prostě vztahy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545685/bmid_proste-vztahy.png 4 55 55

Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Přestože na začátku říká: „Abychom se stali lidmi a zůstali jimi, potřebujeme jiné lidi,“ věnuje se v této knize nejen vztahům k druhým lidem. Jako první si bere na mušku ten nejdůležitější vztah – vztah k sobě. Zaobírá se však i vztahem ke zvířatům, k práci, věcem, Bohu, tělu, ke smrti… Nechybí ani kapitoly o rodinných a přátelských vztazích. Vojtko jako zkušený terapeut nepředkládá hotová řešení, naopak se snaží přimět k zamyšlení „jak to mám v životě já“. Na závěr každé kapitoly je připojen i příběh z terapeutovny, na němž autor demonstruje určitý problém a nabízí možná řešení. Audiokniha je plná zásadních životních otázek, bolesti, povzbuzení i naděje.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prostě vztahy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

bee88maja
20.10.2024 5 z 5

Vztahy jsou a vždy budou výzvou. Část o rodině mě rozdrtila. Člověku tak nějak dojde, co vše je a není nutné. Jak žít a vybalancovat některé vztahové záležitosti. Je to práce a těžká práce, v některých případech a musím říct, že tato publikace je z těch tří asi nejzdařilejší :) Díky za ní.

kalinkacz
17.10.2024 4 z 5

"Vím, že nejdůležitější vztah a nejdelší vztah, který kdy budu mít, je vztah se sebou. Sám k sobě. A pracuju na tom. Rozvíjím ho. Objevuju ho."
Honzu Vojtka a jeho tvorbu mám nesmírně ráda! Už jsem přečetla všechny 3 jeho knihy, které se vztahům věnují a musím říct, že jeho letošní novinka Prostě vztahy je tou suverénně nejkomplexnější.
Honza Vojtko má za sebou již mnohaletou psychoterapeutickou praxi, díky které dokáže ve svých knihách čtenáři předat to nejpodstatnější. Jeho knihy nejsou sáhodlouhé a jsou napsány nesmírně přístupnou formou, díky které se do jeho knihy (byť se jedná o nonfiction) ihned začtete.
Prostě vztahy je kniha věnující se podobám vztahu, nad kterými byste se nejspíše běžně ani nezamysleli. Vztahy totiž nejsou pouze partnerské, ale vztah lze například chovat i ke zvířeti, práci, bohu, hmotné věci, ale hlavně také sám k sobě.
O oblast vztahů se sama již nějakou chvíli (co se literatury týče) zajímám a za sebe mohu říct, že knihy Honzy Vojtka mi toho možná nepřináší tolik nového, jaké jiné podobné tituly, ale o to spíše bych je doporučila všem, protože obsahují to, co by vlastně měl znát každý z nás.


ma_Run_ka
15.10.2024 4 z 5

Psychoterapeut Honza Vojtko se věnuje převážně párové a individuální terapii a ve své knize se tentokrát zaměřil na vztahy v našem životě. Jak nás ovlivňují, jak je vytváříme, proč jsou vztahy důležité, kdy jsou nám prospěšné a kdy naopak škodí. Celkem 11 vztahů rozebírá v jednotlivých kapitolách, čtenářům přibližuje i výsledky některých výzkumů. Za každou kapitolou také najdeme "Příběh z terapeutovny", tedy příběh z praxe. A které vztahy to jsou?
Vztah k sobě - Vztah k bohu - Vztah přátelům - Vztahy v rodinách - Vztah ke zvířatům - Vztah k věcem - Vztah k práci - Vztah ke světu - Vztah k smrti - Vztah k tělu - Vztah k času.
Po přečtení kapitoly jsem se vždy zastavila a nad tématem mohla přemýšlet....
Zajímavé, podnětné a k zamyšlení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prostě vztahy v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených2x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech3x