Proud času přehled

Proud času
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517/bmid_proud-casu.jpg 4 318 318

Michael Crichton se tentokráte vydal na tenký led příběhů o cestování v čase. Profesor historie a jeho tři postgraduální studenti se pomocí kvantové teleportace dostávají do středověku, kde prožívají celou řadu napínavých a dobrodružných příhod.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet , Knižní klub

Timeline, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proud času. Přihlašte se a napište ho.

Dani25
02.11.2024 3 z 5

Mám veľmi rada knihy o cestovani v čase. Ale pri tejto sa musím priznať, že prvú polovicu som čítala, lebo som bola zvedavá čo sa vlastne stane, druhú polovicu som sem tam preskakovala strany. Takže pre mňa to nepatrí medzi top knihy.

veronika4001
15.09.2024 5 z 5

Zajímavé a poutavé.
Identifikační předmět, a už se rozbíhá něco, co se nachází mimo lidské chápání, spíše co je v souladu s lidským popíráním.
Ztracen v čase.
Nová zkušenost v četbě - ve skutečnosti čas neplyne, ten je. Čas je neměnný, plyneme my, my se vyvíjíme. (A lhůta plyne?)
Samotná myšlenka cestování časem je nesmyslná a protože minulost není místo, nedá se do ní cestovat.
Plyneme do 14. století.
Je to hezky napsané, podrobnější, a to je jeden z důvodů, proč číst dál.
Michael Crichton je jedním z mizejících autorů, pročež je velká škoda, že nakladatelství a vydavatelství tuto skutečnost nereflektují a knihy mají za nedostupné.
Mám zkušenost, že starší knihy mají vyšší kvalitu, potenciál pro knihy novější, a čtenáři starší knihy vyhledávají.
M. Crichtona a M. Reillyho mi dokonce někdo na Databázi knih poradil. Dílo Koule od M. Crichtona není ani v knihovně.

PierReVesper
09.05.2024 4 z 5

Před dávnými roky jsem poprvé viděl film Proud času a bavil mě tak, že si ho jednou za dva roky pustím zase.
Co víc může malej kluk chtít, vykopávky a rytířy.
Ke knize se dostávám v podstatě náhodou, když ji objevuji v antiku zjišťuji, že ji nemám ve sbírce. A ještě de i hodí do čtenářské výzvy. Crichton je můj oblíbený autor a nenarazil jsem u něj na špatnou knihu, však co napsal to zfilmovali a Jurský park je srdcovka.

Kniha se od filmu dějem celkem liší, ale myslím si, že to ve filmu vyřešili taky dobře a není mu co zazlívat.
A když to čtu takhle po letech jsem i spokojen, že je děj odlišný. Vcelku jednoduchý příběh, ale i tak zajímavý.

Kniha Proud času v seznamech