Prsa a vajíčka přehled

Prsa a vajíčka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446857/bmid_prsa-a-vajicka-rJb-446857.png 4 235 235

Co byste dělali, kdyby vám rodiče jednoho dne řekli, že nejste jejich syn, že jste byl počat ve zkumavce a donošen v cizí děloze? Srovnáte se s identitou člověka bez minulosti? A co když jste stále mladá, ale už zdaleka ne nejmladší žena – bez partnera, bez vidiny rodinného štěstí, o mateřství ani nemluvě? A jako na potvoru jste sice šťastně single, ale také bez chuti na sex a zmítaná nezvladatelnou touhou po dítěti… Po celosvětovém úspěchu románu Prsa a vajíčka se i k českým čtenářům dostává příběh, který vypráví nejen o etických dilematech a rozčarováních, rodinných poutech a rozkolech, ale také o (ne)porozumění vlastnímu tělu, jeho potřebám a smyslu. Haruki Murakami o knize řekl: Nikdy nezapomenu na pocit naprostého úžasu, když jsem dílo poprvé četl.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

夏物語 (Nacumonogatari) , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prsa a vajíčka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

Nofar197
19.04.2024

Po delší době se v Tokiu scházejí rodinné příští příslušnice jiste rodiny. Nacuko tezkzo zoufale touží po synovy ze zkumavky, bohužel nema prisi velké nadeje. Midoriko chce žít život ve dvojice život s dětmi či bez nich, sama se chce rozhodnout.
Myslím, že právě Prsa a vajíčka se stávají dosti předělem moderní japonské společnosti.














NTsuko, a dvanáctiletá Midoriko.






hmjemstvi.

Jazzminator
16.02.2024 4 z 5

Tato kniha se mi líbila mnohem více než Nebe. I přestože autorka ve značné míře ukazuje všední, každodenní situace, popisuje je takovým způsobem, že vás to do nich naprosto vtáhne. Kniha ale také především poskytuje vhled do intimního života žen dnešního Japonska v kontrastu s koncepcí jejich pojetí očima japonské, v mnoha věcech stále velmi konzervativní společnosti. Pohrává si s etickou otázkou dětí ze spermabanky, pohledu rodičů na tuto problematiku vs. názoru takto zplozených dětí, nevyjímaje vlivu jejich původu, který na ně celoživotně působí. Rozhodně to bylo zajímavé čtení k zamyšlení.


hermína14
06.01.2024 5 z 5

Nic neskrývá a úhledně nebalí. Neotřelé představy a nápadité popisy prostých situací a jejich citlivě uchopené vjemy posouvají příběh, který je sám o sobě podpokličkově křiklavý, o patro výš. Z okna vlaku přemoderního střihu Nacumi pozoruje své vlastní věky fungující tradice a má se rozhodnout, jak se chce cítit. A vyřeší to s vědomím, že raději udělá chybu než nic...
"Proto odvracím zrak a snažím se na to nemyslet. Pak je ovšem čím dál těžší rozeznat, jestli jádro své úzkosti odháním, nebo ho k sobě naopak připoutávám."
"Touha důvody nepotřebuje."
"...ale probírali jsme spolu různé nápady a sdíleli jsme své myšlenky, jak si to všechno představujeme."

všechny komentáře

Související novinky (4)

Novinka japonské autorky románu Prsa a vajíčka

26.05.2023


Knižní novinky (33. týden)

15.08.2021


Mieko Kawakami: Prsa a vajíčka

19.07.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prsa a vajíčka v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených285x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených13x
v Knihotéce160x
v Chystám se číst422x
v Chci si koupit97x
v dalších seznamech2x