Punisher: Irská kuchyně přehled

Punisher: Irská kuchyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55283/bmid_punisher-max-irska-kuchyne-lEI-55283.jpg 4 77 77

Punisher série

Punisher MAX série

2. díl

Když vybuchne v baru v Hell’s Kitchen bomba a zabije několik nevinných lidí, vyráží Frank Castle do boje hned proti několika soupeřícím gangům. Frank Castle není žádná měkota… ale momentálně proti němu stojí mnohem větší psychopati, experti na mučení, experti na bomby a ten nejdrsnější černoch z Dublinu. Každý proti každému a nikdo si nebere servítky. Garth Ennis (Preacher, Hitman) nás opět bere na výlet do temných hlubin lidské duše, do světa gaunerů, úchylů, zrůd a šílenců… a o všem vypráví s humorem tak černým, že vedle něj vypadá asfalt jako holubička míru. Tenhle komiks opravdu není pro slabé povahy!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art , Crew

Punisher: Kitchen Irish, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Punisher: Irská kuchyně. Přihlašte se a napište ho.

Ivan Kučera
17.11.2024 4 z 5

Tak toto som potreboval ako soľ. Sakra veľkého tvrďáka Franka Castlea a jeho legendárnu Írsku kuchyňu som si dal po dvoch zväzkoch Morrisonovej JLA a musím skonštatovať: panebože, konečne niečo, čo mi napravilo bublinkovú chuť. Toto nemá s detským čítaním vážne nič spoločné. Áno, Argentínčanom Fernándezom (Conan, Shang-Chi) je to nakreslené na prvý pohľad páčivo a koloristom Deanom Whiteom (áno, tento chlap má fakt farbu v mene) ľúbivo vymaľované, ale drieme pod tým príbeh ostrý ako čili rozmrvené do oka. Plný zlých postáv a mimoriadne temných (ne?)charakterov a akčných scén drsných ako túlavý doberman, ktorý vás nečakane pohryzie na ulici. Na prvé pozretie to nie je žiadny bitúnok. A jasné, človek čítal explicitnejšie veci. Ale akonáhle v čítaní spomalíte, natrafíte na chuťovky typu chlapa, ktorý na tvári už nemá kožu a tak si ju proste nalepil späť lepiacou páskou. Vtedy si poviete, že toto asi naozaj tak úplne nie je čítanie pre malé deti. Škoda, že sa Frankovi vo filmoch a seriáloch darí striedavo oblačno striedavo slnečno. Je to totiž fakt parádna, prekvapivo dobre spracovaná postava. Je však natoľko komplikované správnym spôsobom ju uchopiť, že sa na svete nájde len málo podobných frajerov, ako Garth Ennis. Kresba je plná zarážajúcich detailov, hoc to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať (rozstrapkaný celofán, ktorý býva na sklenených fľašiach piva tesne pod hrdlom). Chápem, že tomu niektorí vyčítate jednoduchý scenár, tak toto je sakra Punisher, čo ste čakali, Umberta Eca? Mne sa práveže priamočiarosť nielenže páčila, ale bola mi fest sympatická. Punisher v zovretí gangov... či skôr gangy v zovretí Punishera. Užite si.

Luigi1
14.05.2023 5 z 5

Kdo se ukáže jako potencionální dědic,ty miliony chce každý

Norri
04.09.2022 4 z 5

Parádní nářez! Příběh pro Punishera nemusí být silný, ale musí být dobře napsaný. A to Irská kuchyně je. Vyprávění má správné tempo a zážitek je tak téměř filmový. Kresba Leandra Fernandeze je skvělá.

Kniha Punisher: Irská kuchyně v seznamech