Putování žabáka Filemona přehled

Putování žabáka Filemona
https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99272/bmid_putovani-zabaka-filemona-VJz-99272.jpg 5 28 28

Pohádková prvotina Jany Šrámkové, která v roce 2009 získala za svou psychologickou novelu Hruškadóttir Cenu Jiřího Ortena. Když plyšový žabák Filemon jednoho dne objeví na svém těle přišitou cedulku se jménem továrny, kde ho vyrobili, netuší, jaké dobrodružství tím začíná. Spolu s kamarádkami, ovečkami Peřinkou a Bimbalkou, se vypraví Podkrkonoším na cestu plnou nástrah, na jejímž konci zjistí, že domov není tam, kde nás vyrobili, ale tam, kde nás má někdo rád. Pro děti od 6 do 12 let.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Putování žabáka Filemona. Přihlašte se a napište ho.

Jantaar
12.07.2023 3 z 5

Kniha nás s dcerou dost nudila, ale dočetly jsme ji. Hlavní myšlenka hezká, pěkné ilustrace.

Bonda
19.06.2023 5 z 5

Kniha mi připomněla Šrutova Pavoučka Páju, který sice nabízí trochu více jazykového humoru, ale také se v něm drobní tvorečci dostávají do nečekaných situací, které vyžadují schopnost jednat s různými typy osobností. A nezřídka v dobrodružstvích jde o jejich život. Tím mi tenhle typ fikčního světa evokuje i populární dílka jako Hledá se Nemo. Putování Filemona je podáno s vypravěčskou bravurou, autorce se daří hrát si se čtenářem rafinovaně až poťouchle (znesnadňuje mu hladké čtení, hraje si s méně známými slovy, komplikuje děj a oddaluje rozuzlení).

Teopa
18.04.2022 5 z 5