Řbitov zviřátek přehled

Řbitov zviřátek
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537884/bmid_rbitov-zviratek-6637710aa95b2.jpg 4 5326 5326

Doktor Louis Creed našel konečně ten pravý domov pro svou rodinu. Se ženou a dvěma dětmi se přestěhoval z Chicaga do velkého domu uprostřed venkovské krajiny v Maine. Radost mu trochu kazí jen blízká rušná silnice. Ale okolní lesy v sobě skrývají něco daleko nebezpečnějšího. Něco, co číhá za neuměle stlučenou branou z omšelých prken, na níž je sotva čitelný nápis s pravopisnými chybami…... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Pet Sematary , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řbitov zviřátek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (946)

Hňoňek
26.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Chtěli byste mít možnost přivést mrtvé zpět k životu i za cenu toho, že už to nebude ten stejný člověk? Toto etické dilema se nachází právě v této knize. Celý nápad vznikl tak, že Kingově dceři přejel náklaďák kočku, a tak ji musel pochovat na hřbitově pro domácí zvířata a dceři vysvětlit, co se kočce stalo. Pak přišlo na jedinou otázku... Co kdyby se tohle stalo mému dítěti? Tři dny na to vznikl koncept dnes proslulé klasiky Pet Sematary (Řbitov zvířátek). V pop kultuře kniha způsobila značný rozruch, kniha se v roce 1989 také dočkala své první filmové adaptace, ke které mimo jiné složili písničku Ramones. Tahle písnička pojmenována nečekaně "Pet Sematary" se stala jedním z jejich největších rádiových hitů devadesátých let :D

Terkaodkafe
20.06.2024 4 z 5

Vyprávění je mistrně rozehranou šachovou partií, která si čtenáře vodí přesně tak, jak potřebuje. Krásně buduje atmosféru, zlo nechá pomalu kroužit kolem, aby pak zatnulo drápky v momentě, kdy to hrdiny bude nejvíce bolet. Louis si dobře uvědomuje špatnost svého konání, přes to se snaží racionálně své jednání odůvodnit a ospravedlnit. Když už ne před okolím, tak alespoň před sebou samým. Ovšem jestli velké zlo dokážeme byť i jen trochu omluvit, stáváme se zlem částečně také.

Celé v recenzích.


Vampirosa
15.06.2024 4 z 5

Příběh jsem už znala z filmové adaptace, z níž jsem měla pocit průměrný. Spousta lidí je názoru, že knížka je vždycky lepší, a tak jsem do toho šla.
King umí výborně naladit strašidelnou atmosféru a popsat každý detail. Děsivé scény jsem hltala stránku za stránkou. Příběh je napsán čtivě, ale... Přijde mi, že více prostoru je věnováno běžnému životu hlavních hrdinů, kteří měli velkou smůlu a prožili si mnoho smutku. Louise řeší pracovní povinnosti, zvědavost své starší dcery a psychickou nestabilitu manželky. K tomu stíhá prosedět spoustu večerů na verandě u svého nového kamaráda v důchodovém věku a popíjet pivo. Čekala jsem více hororu, ale příběh je postaven spíše na děsivé předtuše, která utkví jako nepříjemná pachuť na jazyku. Když už konečně dojde k vyvrcholení, všechno znenadání skončí a zůstává opět jen ta zlá předtucha..
I tak je Řbitov zvířátek povedené dílo. Jenom nepředčil má očekávání.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řbitov zviřátek v seznamech

v Právě čtených100x
v Přečtených7 974x
ve Čtenářské výzvě902x
v Doporučených514x
v Knihotéce1 600x
v Chystám se číst769x
v Chci si koupit217x
v dalších seznamech39x