Trochu jiná slečna Bridgertonová přehled

Trochu jiná slečna Bridgertonová
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435418/bmid_trochu-jina-slecna-bridgertonova-OE3-435418.jpg 4 328 328

Rokesby série

Poppy Bridgertonová je energická mladá dáma s jasnými názory a s dobrodružnou povahou. Z pohledu společnosti má věk na vdávání, a tak by si co nevidět měla najít nápadníka. Jenomže Poppy se rozhodne, že její nastávající musí mít stejné zájmy a podobně dobrodružnou povahu jako ona. Zdálo by se, že na tom není zas tak nic divného. Problém však je, že žádný z jejích londýnských nápadníků tyto požadavky nesplňuje. Při návštěvě svých známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni. Její radostné vzrušení se však velice rychle změní ve zděšení, protože narazí i na pašeráky, kteří ji bez okolků zajmou. Svázanou a s roubíkem ji zanechají přímo v kapitánově kajutě. Jaké je poté překvapení kapitána Andrewa Jamese Rokesbyho, když najde Poppy ve své kajutě. Kapitán tajně přepravuje pro britskou vládu citlivé dokumenty a právě ho čeká nebezpečná plavba do Portugalska, když se u něj neplánovaně vyskytne úplně cizí žena. Co s ní? Nedá se nic dělat, Poppy musí s nimi. Během cesty po moři se mezi Andrewem a Poppy odehrává válka slov, která však postupně přechází v něco víc. Poppy však netuší, že Andrew má tajemství.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

The Other Miss Bridgerton, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trochu jiná slečna Bridgertonová. Přihlašte se a napište ho.

AgnesDee
08.08.2024 5 z 5

Čtení tohoto dílu jsem si asi ze tří předchozích v této sérii užila nejvíc. Bavilo mě prostředí, slovní přestřelky, jejich charaktery a vývoj vztahu. Na rozdíl od jiných děl s podobnou zápletkou spolu postavy skutečně mluví, únos má hlubší význam a je zde reálně důvod, aby se do sebe zamilovali. Co mi trochu vadí, a tady mě to trklo asi nejvíc, je absence vedlejších postav a vyšumění vedlejších zápletek do prázdna. Podobný problém měla už Falešná manželka, ale tady mi to vadilo asi víc. Vedlejší postavy nemají vlastně žádnou konkrétní úlohu, která by měla smysl ve vztahu k ději, a Andrew se jen tak na poslední chvíli rozmyslí, že už nebude dělat svou práci. Ale chápu, je to pohádka, tak asi nemůžu čekat nic propracovanějšího. Svůj účel však kniha splnila a já jsem celkově více než spokojená.

Anežka173
23.07.2024 4 z 5

Mně se celkově tato série líbí zatím více než originální série Bridgertonovi. A tento díl pro mě nebyl výjimkou. Zápletka odehrávající se na moři byla poměrně originální. Možná bych trochu vytkla to, že se skoro celý děj odehrává v kajutě a hlavní hrdinka si neustále stěžuje, že se nudí. Ale jinak se mi kniha líbila.

Kikulka97
06.07.2024 4 z 5

Náhodný poklad v knihovně, po kterém bych, upřímně, nikdy asi nesáhla, když bych se měla řídit obálkou :DDD Zas tak červneou knihovnu nehltám xD
Každopáadně - jedno velké překvapení. Od autorky jsem četla Vévoda a já, což mě mco nenadchlo, to stejné mohu říct i o druhém dílů Bridgertonových. Ale toto bylo jiné kafe.
Hlavní hrdinové mě bavili celou dobu, ano, hlavní hrdinka byla velká rebelka na svou dobu, ale pořád přijít o čest pro ni znamenalo něco, z čeho měla velké obavy (v tom jsem ráda, že se autorka opravdu držela "historického" románu a hlavní hrdinka tam nepředváděla neohroženou Laru Croft). Takže za to milé překvapení a celkový dojem z knížky čtyři hvězdy ;) (ale nemám srovnání s dalšími dily!)

Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022

Knižní novinky (12. týden)

16.03.2020

Kniha Trochu jiná slečna Bridgertonová v seznamech