Pláž v Chorvatsku přehled
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi. Pochází z úplně obyčejné farmářské rodiny, ale teď chodí s modelkou Tarou, se kterou se seznámil, když na jeho farmě probíhalo focení módy. Maddie se snaží obstát v roli hostesky a vyhovět zhýčkaným hostům, jenže arogantní Tara jí to moc neulehčuje. Mezi Nickem a Tarou to začíná pomalu skřípat, přece jen pocházejí každý z jiného světa. O Maddie se zajímá jeden z hostů, hezký a bohatý Simon, který oceňuje její výtvarný talent a plné křivky – myslí to ale upřímně? Zároveň si Maddie uvědomuje, že se jí čím dál tím víc líbí Nick…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
The Secret Cove in Croatia, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pláž v Chorvatsku. Přihlašte se a napište ho.
Tento díl mě bavil o něco méně, než ostatní které jsem od autorky zatím přečetla, nicméně i tak jsem si knihu užila. Postavy mě bavily, některé mi pochopitelně lezly na nervy,ale příběh byl zajímavý, četlo se to samo a mám strašnou chuť pocestovat po plážích Chorvatska, dát si víno a užívat si tu atmosféru. Doporučuji.
Tento díl pokládám za nejlepší ze série. Asi to bylo i tím, že jsem knihu četla v Chorvatsku a mám i osobní vztah k Northumberlandu, odkud pochází Nick, takže jsem možná trochu předpojatá, ale kniha se mi trefila do dobrého rozpoložení.
Ano, je to pořád ten stejný příběh dokola, jen v jiných kulisách, zase jsem měla pocit, že občas byl děj tak nějak useknut, nejspíš v rámci redakčních úprav (ale díkybohu za ně, právě jejich nedostatek jsem vytýkala Kavárně v Kodani) a trochu mě mrzí, že se autorka nechává svést k prvoplánovým klišé a stereotypům (modelky jsou jednoduché bulimické slepice, bohatí jsou nafoukaní sobci, apod.), a to nejen v tomto díle, ale tak víc asi od autorky chtít nemůžeme...
Kniha byla čtivá, romantická (těch pár dní ráje v opuštěné zátoce jsem jim dost záviděla), prostě fajn oddechovka, přesně na tu prázdninovou pláž.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)
29.05.2022
Knižní novinky (17. týden)
18.04.2020
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Další oddechový příběh ze zajímavé destinace. Tuto autorku mám moc ráda. Cestuji si alespoň v duchu .