Romantický pán Bridgerton přehled

Romantický pán Bridgerton https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477087/bmid_romanticky-pan-bridgerton-Rlm-477087.jpg 4 1184 1184

Colin Bridgerton je jeden z najžiadanejších starých mládencov v Londýne. Jeho priateľka Penelope Featheringtonová je do neho už roky zamilovaná, ale keď sa stane náhodným svedkom Colinovho vyhlásenia, že sa s ňou nikdy neožení, Colin začne cestovať, len aby nemusel byť doma. Po jednom zo svojich návratov zistí, že všetko v jeho živote sa zmenilo a najviac zo všetkého Penelope. Tá však ukrýva tajomstvo, ktoré ju môže zničiť. Ako sa Colin zachová a nájde pri svojom hľadaní skutočnú lásku? Apríl je už za verami a s príchodom novej spoločenskej sezóny tu v Londýne nájdete v krajčírstvach po celom meste Ctižiadostivé matky a Roztomilé debutantky, ktoré sa snažia kúpiť večerné šaty, čo budú znamenať rozdiel medzi manželstvom a starodievoctvom. A čo sa týka ich koristi – Odhodlaných starých mládencov – pán Colin Bridgerton znovu tróni na vrchole zoznamu vhodných manželov, hoci sa ešte nevrátil zo svojho posledného výletu v zahraničí. Je pravda, že nemá titul, ale vyzerá veľmi dobre, má majetok a každý, kto strávil aspoň minútu v Londýne, vie, že aj šarm. Pán Bridgerton však už dosiahol pokročilý vek tridsiatich troch rokov bez toho, aby prejavil záujem o nejakú mladú dámu. Nie je dôvod domnievať sa, že v tomto ohľade bude rok 1824 iný ako rok 1823. Možno, že Roztomilé debutantky – a predovšetkým ich Ctižiadostivé matky – by urobili najlepšie, ak by sa poobzerali inde. Ak aj pán Bridgerton hľadá manželku, veľmi dobre to skrýva. Na druhej strane, nie je to ten druh výzvy, ktorý majú debutantky najradšej? Spoločenské noviny lady Whistledownovej... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Pandora
Originální název:

Romancing mister bridgerton , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Romantický pán Bridgerton. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (191)

vercatko20
dnes 3 z 5

Pár dní zpět jsem dokoukala zatím vyšlou polovinu 3. série na Netflixu a dnes jsem dočetla Čekanku.
Dala bych jí asi průměr. Trochu mi vadilo, že to nebylo tak dramatické a fňukající Colin mi taky nebyl po chuti.
Ale možná je to holt tím, že v seriálu se vše vyvíjelo krapet jinak. Ač si vždy říkám, že se tím nenechám ovlivnit, alee :))
Jen mě teda zajímá, jak v seriálu vyřeší odhalení sloupkařky-drbny! Seriál si děj poskládal jinak, takže očekávám, že to bude větší změna oproti knize..

May
20.05.2024 4 z 5

Za mě rozhodně nej kniha z celé série. Osobně do série počítám i sérii Rokesby, která patří i nepatří k Bridgerton sérii, asi záleží na osobním názoru, přičemž svůj nikomu nevnucuji.... Sérii jsem četla poprvé tak jak se má, od Vévoda a já atd...., díl po dílu. Nyní čtu opětovně Čekanku a ano na opětovné čtení mě nalákalo uvedení seriálu, ale není to tak jak to vypadá, uvedení seriálového zpracování knihy Vikomt, který mě miloval, mě k opětovnému čtení nenalákalo. A to rozhodně nemůžu říct, že by se mi první dvě filmové série líbili o tolik méně než nyní uváděná série třetí. Od první knihy Vévoda a já mám z celé série nejraději postavu Penelope a jako jedinou knihu ji čtu znovu a obávám se, že v budoucnu se to stane znovu :)


Tereziee
09.05.2024 3 z 5

Čekanka pro mě byla slabší oproti předcházejícímu dílu. Asi vystupuji z davu, ale Colin je pro mě jeden z těch méně oblíbených Bridgertonovic dětí. Hrozně mě štvalo, jak velký ignorant byl vůči Penelope. Ale samozřejmě jsem jim ten happy end přála. Celá tahle série je taková sladká třešnička a oddechovka, takže se určitě pustím do dalších dílů až bude ta správná nálada.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Romantický pán Bridgerton v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených1 764x
ve Čtenářské výzvě114x
v Doporučených68x
v Knihotéce542x
v Chystám se číst139x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech19x