Ronja, dcera loupežníka přehled

Ronja, dcera loupežníka
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203854/bmid_ronja-dcera-loupeznika-DyO-203854.jpg 5 816 816

Za bouřlivé noci, která byla tak děsuplná, že vedví rozťala prastarý hrad, se narodila Ronja, dcera loupežníka, hradního vládce. Odtrženou část hned obsadil na smrt znepřátelený rod lupiče Borky. A co čert nechtěl, Borkův syn Birk se brzy spřátelil právě s Ronjou. Co všechno poté následovalo a co spolu prožili, prozrazuje toto vyprávění z dávných dob. Příběh, který se odehrává v panenské přírodě a v divokém lese, obývaném zvěří, nelítostnými větrnicemi, bludičkami, skřítky šedivíky a čumbrky... 4. vydání... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)

Ronja Rövardotter, 1981

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ronja, dcera loupežníka. Přihlašte se a napište ho.

huhuhu
08.10.2024 4 z 5

V dětství mě kniha nenadchla a nic jsem si z ní nezapamatovala, možná jsem ji četla ve špatném věku. Je pravda, že pro samostatné čtení dítětem je asi celkem náročná. Ale teď při společném čtení se syny (9 a 6 let) jsme si to užili, já i kluci.

EvaHonsová
20.08.2024 4 z 5

Ronja, dcera loupežníka nás mile překvapila. Autorka nenásilným způsobem poukazuje na důležité věci v životě. Abychom zbytečně nevyvolávali konflikty kvůli banálnostem. A že je dobré držet pospolu. Ronja, dívka, která ví co chce a s velkou vervou si vše prosadí.

Verjanika
03.07.2024 5 z 5

Tahle kniha je moje dětství..miluju příběh Ronji a vlastně i ji samotnou.

Ocenění knihy (1)

1984 - ALSC Awards (Batchelder Award)

Kniha Ronja, dcera loupežníka v seznamech

v Přečtených1 266x