Rose Madder přehled
Stephen King
Příběh mladé ženy Rose, provdané za sadistického policistu-detektiva, který s ní nesmírně brutálně zachází. Jednoho dne se Rose rozhodne od svého muže utéct a začít nový život. V malém antikvariátu spatří podivný obraz starověké kněžky v růžovém rouchu na pozadí pohanského chrámu. Při pohledu na obraz pocítí zvláštní, silné pohnutí a rozhodne se ho koupit. Když jej doma pověsí na zeď, obraz se stane branou do tajemného světa... reedice... celý text
Literatura světová Horory
Vydáno: 2020 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Rose Madder, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rose Madder. Přihlašte se a napište ho.
Příběh dvou světů - skutečného a toho z obrazu. Ten skutečný svět mě bavil víc. Byl zajímavější v tom, že jsem sledovala, jak týraná žena utekla od manžela a snažila se roztáhnout křídla. Navíc ji manžel pronásledoval, takže v tom bylo i napětí.
Ten svět z obrazu jsem vlastně ani nepochopila a přišel mi tam v podstatě zbytečný.
Knižní novinky (10. týden)
01.03.2020
Kniha Rose Madder v seznamech
v Přečtených | 1 475x |
1994 | Řbitov zviřátek |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2008 | Svědectví |
Tak jsem si dala, po cca 20 letech, znovu Rose a bohužel musím souhlasit s ostatními pode mnou, fantasy linka byla vcelku zbytečná. Pokud by to byla kniha o útěku od manžela magora a na konci přišla nějaká "klasická" odplata, bylo by to mnohem lepší.
Ale i tak jsem si čtení užila, příběh frčí rychle, postavy zajímavé, ale na SK takové nedotažené.
Takže za mě takové horší 4*.