Rozsévač větru přehled

Rozsévač větru
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/3065/bmid_rozsevac-vetru-068-3065.jpg 4 63 63

Dříve než vznikl vesmír a čas, stvořil Pán anděly, aby mu pomáhali v Jeho díle. Jednoho dne však opustil své Království. Archandělé utajili Jeho zmizení, aby obhájili smysl své existence. Politikaří, intrikují, soupeří o moc, válčí i zabíjejí. Mnozí z nich se vzbouřili proti přísné hierarchii a disciplíně, ale byli poraženi, svrženi do Hlubiny a změnili se v démony. Přesto se však podařilo Království nebeské udržet a zachovat dílo Páně. Nyní však přichází Rozsévač větru, opak Stvořitele, nejvyšší zlo. Přichází, aby zničil svět. Není již vyvolených ani zavržených, Nebes ani Hlubiny. Je pouze dílo stvoření a na druhé straně nicota. Stín se blíží.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton

Siewca wiatru, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozsévač větru. Přihlašte se a napište ho.

Dani3
29.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Rozsévač větru má fantastický prolog, tady se zrodil Hubitel a tanečník na spáleništích Daimon Frey.

Potom už to ale za moc nestojí. Kossakowské souboj mezi dobrem a zlem je zde pojatý zajímavě a trochu jinak, ale je tu spousta vaty. Nepomáhá tomu ani hromada andělů jejichž charaktery jsou jeden jak druhý. Navíc dvě třetiny knihy všichni svorně čekají na souboj s nepřítelem. Pro odlehčení příběhu autorka zvolila několik vtipných momentů a dialogů, nicméně u andělů, kterým je tisíce let a vládnou kde čemu, to působí jako chování malých kluků.

Na konci mě pobavilo, že nebeská politika je stejná jako všude jinde. Nejvíc mě asi dostalo Gabrielovo prohlášení o vyhlášení „andělské amnestie“.

Micho86
12.03.2024 3 z 5

Rozsévač větru je velmi kvalitně propracovaný příběh a oceňuji, kolik práce autorce jistě dalo dohledat všechny potřebné podklady. Také bych ráda pochválila českou verzi, překladatel musel taktéž nepochybně vyvinout při své práci značné úsilí.
Bohužel ale musím také říct, že se mi kniha nečetla moc dobře - dialogy byly dle mého názoru dosti strojené a příběh se bezútěšně sáhodlouze táhnul.. Příčinou bude částečně nejspíš velké množství dějových linek, ale i tak, tahle kniha mi zasekala čtecí pořádek, ach jo..
Od autorky jsem již četla Grillbar Galaxie, takže dobře vím, že to umí i jinak, možná proto mě Rozsévač větru trochu zklamal.
Námět je každopádně okouzlující a poutavý, škoda že už autorka nemá prostor k další práci, byla velmi nadaná.
Tuto knihu bych doporučila někomu, kdo jede na delší dovolenou a nechce s sebou tahat příliš mnoho knih - tento svazek vám na týden v Chorvatsku bohatě vystačí a nudit se taky nebudete, příběh má své kouzlo a je svým způsobem jedinečný;)

Lele61
02.01.2024 5 z 5

Kossakowska mi svým rozsáhlým románem na velmi neotřelé originálně pojednané téma připravila opravdu příjemné překvapení. Čtivě zpracovaný vícevrstevný příběh nepostrádá akčnost a pro jeho napsání musela určitě nastudovat spoustu materiálů. Vypráví trochu netradičně pojatý odvěký souboj mezi dobrem a zlem. Je zde skutečně velmi mnoho postav a vyžaduje jisté úsilí ze strany čtenáře se mezi nimi zorientovat, ale podotýkám, že to stojí za to. Tuto knihu o andělech rozhodně vřele doporučuji. Velká škoda, že autorka předčasně tragicky zahynula a bohužel už nic dalšího nenapíše.

Kniha Rozsévač větru v seznamech