S Italem v kuchyni II. přehled
Emanuele Andrea Ridi
![S Italem v kuchyni II. S Italem v kuchyni II.](https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67700/s-italem-v-kuchyni-i-67700.jpg?v=1298655637)
„Každý se může naučit vařit,“ říká Emanuel Ridi. Stačí prý láska a systém. Kdyžitalský šéfkuchař s vařením začínal, orientoval se na poctivou domácí kuchynisvé babičky, která mu věnovala mnoho rodinných receptů. Emanuel sází najednoduchá jídla a využití čerstvých sezonních surovin, z nichž umí připravithotové zázraky. Pojďte si to s námi vyzkoušet!Součásti knihy je DVD.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S Italem v kuchyni II.. Přihlašte se a napište ho.
![Peleus Peleus](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/66908/m_peleus-I0R.jpg?v=1541069614)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
K Emanuelu Ridimu mám pouze jednu připomínku. Přestože chápu, že se jedná o nutnou součást mediálního obrazu mluvit stylem "Já jsem Ítal a mam bábičku z Itália, co mě účila všechny tyto récepty.", mně to poněkud vadí, neboť z jeho vyjadřování je vidět, že češtinu dokonale ovládá. Kolikrát překvapí složitějšími větnými konstrukcemi a má velkou slovní zásobu (nemyslím tím na cizince, beru ho a popisuji jako Čecha).
Naštěstí se to stírá v psané podobě, a tak nic nebrání vyzkoušet si na přípravu relativně jednoduché italské pokrmy, jejíchž hlavním tajemstvím úspěchu jsou čerstvé suroviny. Pak i čerstvý chleba s domácím bazalkovým pestem chutná jako delikatesa.
P.S. No dobrá, uznávám, chybí mi, jak v jedné epizodě mluví o chytání "kakny", to kniha nenabídne.
Kniha S Italem v kuchyni II. v seznamech
v Mé knihovně | 17x |
2013 | ![]() |
2012 | ![]() |
2011 | ![]() |
Přiznám se, že mě tyto recepty moc nezaujaly.