S láskou, Eloise přehled
Julia Quinn
Bridgertonovi / Bridgertonovci série
Sir Phillip Crane vie, že Eloise Bridgertonová je stará dievka, a tak sa ju rozhodne požiadať o ruku. Myslí si, že je poddajná, nenápadná a zúfalo túži po manželstve. Až na to… že ona taká nie je. Krásna žena stojaca pred jeho dverami je všetkým iným len nie pokojnou dámou. Keď však aspoň na chvíľu zatvorí ústa, Phillip má chuť bozkávať ju. Rozmýšľa nad tým, či je blázon? Eloise Bridgertonová si nemôže vziať muža, ktorého nikdy nestretla! Potom však začne uvažovať… a skôr než sa stihne nazdať, sedí uprostred noci v prenajatej drožke a cestuje za mužom, ktorý by mohol byť jej druhou polovicou. Až na to… že ním nie je. Dokonalý manžel by nebol taký náladový a nevychovaný, a hoci je Phillip príťažlivý, je aj drsný, hrubý a živočíšny. Je presným opakom londýnskych gentlemanov, ktorí súperili o jej ruku, ale keď sa usmeje… a pobozká ju… zem sa jej stráca pod nohami a ona nevie prestať uvažovať nad tým, či by tento nedokonalý muž nemohol byť tým pravým.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2021 , PandoraOriginální název:
To Sir Phillip with love, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S láskou, Eloise. Přihlašte se a napište ho.
Eloise Bridgertonová se rozhodla, že půjde svému štěstí naproti a aby nezůstala navždy starou pannou, zvolí sňatek z rozumu odjíždí na panství ovdovělého sira Phillipa, kterého sice nikdy neviděla, ale díky dopisům se ji zdá jako velmi sympatický. Eloise tedy neváhá, pronajme si kočár a prchá od své početné rodiny do náruče neznámého muže. Ona nečeká náladového a nevycválaného muže, on zase nečeká takovou krásku… To přece nemůže vyjít, ale láska si zkrátka nevybírá.
S láskou Eloise je již pátým dílem ze série o sourozencích Bridgertonových a já opět nejsem zklamaná. Knížka byla pro mě opět takovým příjemným balzámem na duši a milou oddechovkou. Eloise byla už v seriálu mou oblíbenkyní a těšila jsem se na její knižní příběh. Tentokrát to bylo jiné právě v tom zalíbení naslepo a také tím, že hlavní hrdina měl dvě děti, které Eloise pěkně zatápěly.
Docházelo k mnoha vtipným situacím, zejména právě díky dvěma malým nezbedníkům, nikdo si nic nedaroval, a dokonce zasáhli i naši milovaní a všeteční bratříčci, kteří svou malou sestřičku Eloise chránili před spáry nevhodného vdovce. Téměř jako v každém díle na nás také čeká trauma, které změnilo některé z postav celý život. Phillip musel čelit smrti své manželky a nese si následky, které zasáhnou i do vztahu s Eloise. Romantiky byl v příběhu samozřejmě také dostatek, i když jim z počátku sblížení trvalo, zejména kvůli složitým osobnostem našich hrdinů. Za mě opět skvělé oddechové čtení a mrzí mě, že už se série pomalu a jistě blíží ke konci.
Ta Eloise je ale správně potrhlá, to se jí musí nechat. Ale ona taková byla v každém díle, takže asi nepřekvapilo, že se do hledání manžela vrhla takhle po hlavě. Miluju celou jejich rodinu, to, jak se navzájem podporují, chrání a drží při sobě, a přitom to nejsou žádní suchaři.
A Julia Quinn je úžasná, píše skvěle, její zápletky a dialogy mají vtip a šmrnc. Bohužel píše až moc dobře, klidně bych četla celou sérii v jednom kuse.
Knižní novinky (44. týden)
31.10.2021
Knižní novinky (40. týden)
03.10.2021
2005 | Vikomt, který mě miloval |
2006 | Čekanka |
2008 | Před svatbou |
2007 | Poznáš to z polibků |
Další díl série a zase nezklamal. Nenadchla mě úplně postava Philipa, ale Eloise je prostě Eloise a knížka mne moc bavila :)