S láskou, Eloise přehled

S láskou, Eloise
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489390/mid_s-laskou-eloise-e3Z-489390.jpeg 4 985 985

Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na jeho prahu, mu však vyrazí dech. Je nejenom krásná, ale také sebejistá, a pokud přestane mluvit na dostatečně dlouhou dobu, aby zavřela ústa, sir Phillip netouží po ničem jiném než ji políbit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

To Sir Phillip with love , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S láskou, Eloise. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (146)

MartinaCh27
12.06.2024 4 z 5

Kniha od Julie Quinn je dalším úchvatným dílem ze série o Bridgertonových. Tentokrát se děj soustředí na Eloise Bridgertonovou, která se, na rozdíl od svých sourozenců, ještě nevdala a ve svých osmadvaceti letech se cítí trochu osamělá. Eloise je známá svou bystrou myslí a nezávislým duchem, což ji odlišuje od ostatních mladých žen v londýnské společnosti. Její život se však změní, když obdrží dopis od sira Phillipa Cranea, vdovce a otce dvou dětí, který ji požádá o ruku.

Phillip je muž, který se potýká s vlastním zármutkem a složitým vztahem k dětem. Předpokládá, že Eloise bude klidná a poslušná žena, která se snadno přizpůsobí životu na venkově. Když se ale Eloise rozhodne nečekaně navštívit jeho domov, je zaskočen její energií a rozhodností. Jejich setkání je plné nedorozumění, komických situací, ale i hlubokých emocí.

Eloise a Phillip se postupně učí, jak spolu komunikovat a jak si vzájemně důvěřovat. Kniha je plná vtipných dialogů, dojemných momentů a nečekaných zvratů. Autorka mistrně zachycuje nejen romantické napětí mezi hlavními postavami, ale také složitosti rodinných vztahů a hledání sebe sama.

V knize je příběh o odvaze, lásce a nalezení svého místa ve světě. Julia Quinn opět dokazuje, že umí čtenáře vtáhnout do svého světa a nabídnout jim dojemný a zábavný zážitek. Pro fanoušky série o Bridgertonových je tato kniha dalším nezapomenutelným dílem, které si zaslouží své místo na poličce.

Jane2016
12.06.2024 5 z 5

Musím se přiznat, že až do přečtení této části byl mým nejoblíbenějším dílem „Vikomt, který mě miloval“. A upřímně jsem si moc nemyslela, že nějaký další díl může příběhovou linku s Anthonym a Kate překonat.

A ono může! Příběh Eloise Bridgertonové mě zasáhl asi ze všech příběhů nejvíce. Asi to bude tím, že Eloise vnímám jako rebelku, nespoutanou ženu, která nekouká napravo či nalevo a jde si za svým a samozřejmě se nespokojí s něčím, co jí není po chuti.

Taková mi přijde Eloise v seriálu, v knize se její povahové vlastnosti lišily, ale to mi vůbec nevadilo. Děj to totiž všechno překonal a já se nemohla od knihy odtrhnout.

Za mě zatím nejvíce povedený díl!


LenkaStr
08.06.2024 2 z 5

Já půjdu s dovolením proti proudu, ale tady mě neuchvátila ani story, ani postavy. Sir Phillip - náladový buran - pro vztah vyloženě výhra. A Eloise? Tak ta mi neskutečně lezla na nervy. Za prvé, chvíli nesklapne, je vlezlá a všetečná, úplná Kelišová. Za druhé, chová se jak umanutej spratek. Vybírala, vybírala, až přebrala, zvolila si svoje staropanenství sama a pak, když se jiná stará panna náhle provdala, tak to neunesla a začala žárlit? Na kamarádku? Jak bych si mohla takovou kozu oblíbit? Možná kdybych byla ovlivněná seriálem, vnímala bych ji jinak. Ale nejsem.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (44. týden)

31.10.2021


Knižní novinky (40. týden)

03.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha S láskou, Eloise v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených1 486x
ve Čtenářské výzvě106x
v Doporučených55x
v Knihotéce508x
v Chystám se číst150x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech7x