Jasnozřivost přehled
Irena Obermannová
Šachistka Alice série
< 2. díl
V malebné vesničce Kytlice v Lužických horách se stala vražda. Místní farmář Ota Švarc byl nalezen ve svém domě mrtvý. Stalo se tak poté, co ohlásil, že objasní zločin spáchaný v Kytlicích před více než šedesáti lety. Alice začne navštěvovat Literární salón Alžběty Něžné, která se snaží porozumět řeči ptáků a dávno už není úspěšnou spisovatelkou. Alžběta od svých žáků požaduje totální upřímnost. Alice na jejích salónech potkává několik zajímavých žen, z nichž se každá ocitla na důležitém životním rozcestí. Chodí sem také malíř Lůďa z místního blázince. Dozví se Alice z povídek účastnic literárního salónu, kdo je vrah či vrazi? Začne Alžběta Něžná rozumět řeči ptáků a stane se konečně jasnozřivou? A co to vlastně píše za knihu?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jasnozřivost. Přihlašte se a napište ho.
První díl této mini série jsem četl zhruba 2 roky nazpět. Tehdy to pro mě byl spíše průměr, ale Jasnozřivost mě příjemně překvapila.
Autorka skvěle dotáhla osobnost hlavní hrdinky. Alice je velmi chytrá a sociálně naprosto neschopná, což se ukázalo jako skvěla kombinace , a rychle si ji tak oblíbíte.
Ostatní postavy jsou také dobře propracované. V některých případech se jednalo o dost extrémní osobnosti, ale právě to mě bavilo nejvíc, protože mě neustále zajímalo, co obyvatelé dané vesničky zase vyvedou.
Kniha obsahuje hodně pohledů. Dalo se v nich celkem vyznat, ale někdy se měnili až moc rychle. Když se během 5 stran vystřídalo 5 pohledů, tak to bylo občas náročné a hůře se to četlo.
Konec je povedený a k celému příběhu se dobře hodil.
Pokud vás Jasnozřivost zaujala, ale nečetli jste dobré duše, tak to vůbec nevadí, protože se jedná o nezávislí díl a dají se číst zvlášť.
Kniha se mi líbila výrazně víc jak první díl, a pokud autorka napíše další pokračování s Alice, tak si ji rozhodně rád přečtu.
Knižní novinky (7.5. - 20.5.)
07.05.2018
Kniha Jasnozřivost v seznamech
v Mé knihovně | 20x |
2011 | Tajná kniha |
2021 | Babička |
2004 | Deník šílené manželky |
2004 | Matky to chtěj taky |
2017 | Dobré duše |
Má první kniha od autorky, z počátku jsem myslela, že ji odložím, ale z úcty k lidem, kteří jsou schopni vůbec nějakou knihu napsat, jsem to neudělala. A nakonec jsem zjistila, že se četla dobře, byly tam i humorné prvky a překvapivě mohu napsat, že se mi vlastně kniha líbila.