Zlatá liška přehled

Zlatá liška
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14376/zlata-liska-14376.jpg 4 152 152

Sága rodu Courtneyů série

Ve spalujícím žáru rozdělené Afriky vrcholí zuřivý dynastický konflikt, pro Garyho a Seana Courtneyovy je to boj na život a na smrt. Jediné, co mezi bratry stojí a chrání je před vzájemným zničením, je Isabella. Ta se naneštěstí zapletla s vypočítavým Ramonem, který ji chladnokrevně vydírá a zneužívá. Co jim přinese spojení se Zlatou liškou, mužem, jehož přezdívka skrývá zlověstné, smrtonosné tajemství?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress

Golden Fox, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá liška. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
12.06.2024 3 z 5

Dalo se číst až na tu politiku

mi-380
26.04.2024 4 z 5

Očekával jsem obvyklé vzpomínky na Afriku plné dobrodružství, historie a erotiky. Překvapení. Vzpomínky na šedesátá léta a sexuální revoluci v Evropě? Ale jen na pár desítek stran, brzy totiž převzala hlavní roli špionáž a politika studené války (s návody, jak vyrobit z kohokoliv tajného agenta KGB, takže vlastně i STB nebo FBI, jak vyvolat kdekoli státní převrat, jak levicovými intelektuály zaplavit univerzity a jiné a jiné návody). Přes politiku se v poslední třetině přece jenom dostaneme do Afriky, plné dramatických i erotických střetnutí. Courtneyové tu stále ještě tahají za nitky, a nakonec nás při řešení svého velkého rodinného problému znovu zatáhnou do pořádného dobrodružství. Bylo to dlouhé, forsythovsky rozevláté a popisné, ale stálo to za to, jako obvykle.
Audiokniha z roku 2010: dokonalá čtyřiadvacetihodinová četba Františka Dočkala.
85 % (146 hodnotících je na průměru 82 %).

P.S.
Vydaný jako devátý díl, chronologicky se ale řadí na předposlední, dvacáté první místo. Po něm následuje už jen Čas zemřít.

zeros
03.01.2022 4 z 5

Největší síla autora je v líčení africké přírody, lovu a všeho kolem a to se naplno projeví i tady. Část v loveckém táboře je nejlepší a to je pravý Smith. Špionážní linka je určitě zajímavá a dává i prostor k zamyšlení a motivech a ospravedlnění činů obou stran konfliktu. Politické pozadí baví. Ale upřímně, celá prostřední část knihy je tak trochu nuda a jen se čeká, až to Courtneyové vezmou pevně do rukou. To že je konec jaký je snad nemůže překvapit nikoho, kdo už něco z této ságy přečetl.

Kniha Zlatá liška v seznamech