Samotář přehled

Samotář
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373872/bmid_samotar-VoI-373872.jpg 3 112 112

David se nikdy necítil dostatečně oceněný. Na střední dost trpěl, takže když se jako jediný z ročníku dostane na Harvard, doufá, že tam bude mezi svými – jenže je to ještě horší, všichni mu dávají najevo jeho sociální původ, neberou ho jako sobě rovného. A pak se objeví studentka Veronika… Než mu dojde, proč tahle krásná a chytrá žena touží zrovna po něm, je už skoro pozdě. Tragický milostný příběh o závislosti, vypočítavosti, kličkování, nejistotě, nespokojenosti. Univerzitní román, který však přináší nečekané a nové téma psychosexuální obsese.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

Loner, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Samotář. Přihlašte se a napište ho.

azur
24.09.2024 3 z 5

Za mě je kniha spíš průměrem. O stalkerech je nyní všude spousty dokumentů a tak mě toto téma zajímalo i knižně. V roce vydání se o tom možná ještě tolik netočilo a tak mohla kniha přinést zajímavý vhled do života někoho, koho označujeme za stalkera.
David, hlavní postava románu, mi byl od začátku velice nesympatický. Nastoupil do prvního ročníku na Harvard, do té doby byl vzorným studentem, uzavřený, introvertní. Potkal však Veroniku, kterou se stal posedlý. Postupně se jeho chování vyhrocuje, jen aby zjistil, že byl součástí ,,výzkumu" Veroniky. To ho poměrně dost rozpálilo a odhodlal se k nechutnému činu. Byl za svůj čin potrestán? Podle mě ne dostatečně, posoudit musí samotný čtenář.

Kopta
11.09.2024 5 z 5

Po delší době kniha, která mě fakt brala. Z nevinného chlapce se postupně stává něco jako monstrum a je to napsáno fakt skvěle. Krom toho je to velice nepříjemné číst, pokud si uvědomíte, že kus takovéhoto teenage hajzla v sobě máme téměř všichni. Ale zde je to dotaženo k monstróznosti. Za mě skvělá a čtivá záležitost. Šokuje mě, že nic dalšího nevyšlo.

slaska77
16.08.2023 4 z 5

Nebyl to úplně můj hrneček čaje, váhala jsem mezi 3 a 4 kousky hvězd, ale dej svižně plynul, autor udržoval čtenáře v jistém druhů napětí a svůj účel tedy kniha jistěže plní, zajímavý byl také doslov, a tak jsem byla dnes rozdávačná.

Knižní novinky (7.5. - 20.5.)

07.05.2018

Kniha Samotář v seznamech