Předehra přehled
Neil Gaiman
Po pětadvaceti letech od vydání prvního sešitu se vrací zachmuřený hrdina v zbrusu novém příběhu! Příběhu, který předchází událostem první knihy a ve kterém musí Sandman zjistit, kdo zabil jeden z jeho aspektů... a taky zabránit konci vesmíru. A co horšího - musí se setkat se svými rodiči!
Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: 2016 , CrewOriginální název:
Overture: The Deluxe Edition, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Předehra. Přihlašte se a napište ho.
Předehra zaujme hlavně úžasnou (a správně šílenou) kresbou J. H. Williamse III, podle mě jde o nejlepší Sandmanovskou kresbu. Příběh je výborný - napínavý a plný skvělých nápadů. Malé plus má kniha i za spoustou bonusů. Děj komiksu sice předchází knize Preludia & nokturna, ale doporučuji ho číst až nakonec po přečtení Tryzny a Věčných nocí.
Ocenění knihy (1)
2016 -
Cena Muriel
(Nejlepší lettering (Alena Sarah Tejnická))
Kniha Předehra v seznamech
2006 | Nikdykde |
1997 | Dobrá znamení |
2001 | Američtí bohové |
2017 | Severská mytologie |
2007 | Koralina |
Kresba J. H. Williamse III je opojná, snová, halucinogenní a kreativní a předvádí nám , co vše lze vytvořit prostřednictvím komiksového média a jak povznést psaný příběh a svým způsobem dovést do vyšších sfér dokonalosti už tak výborné Gaimanovo psaní. Je až tak pohlcující, že tak trochu zastiňuje samotný děj, kde se toho zase tak mnoho zásadního nestane, ale určitě nejde o nastavovanou kaši původní série, na to má Gaiman svého Sandmana a fanoušky v takové lásce, že by něco takového nepřipustil. Ale přece jen nejde o to nejlepší vyprávění ze snového světa, a proto nehodnotím maximálním počtem. Určitě nedoporučuji číst před původní sérii, i když i to jde, ale neznalec prostě nemůže plně pochopit všechny odkazy a dějové zákruty a postavy, s kterými se nikdo nezdržuje vás znova seznamovat.