Šógunova dcera přehled
Laura Joh Rowland
Sano Ičiró série
Nešťastné náhody, nebo vraždy? Detektiv, nebo pachatel? Sano Ičiró má před sebou nejtěžší případ… Další pokračování oblíbené série detektivek se starého Japonska. Šógunova dcera Curuhime umírá s tváří zohavenou neštovicemi. Brzy se však objeví pochybnosti. Byla její smrt přirozená? Šógun se ale víc zajímá o svého syna a dědice, mladíka jménem Jošisato, o jehož existenci donedávna neměl tušení. A jak by také mohl, když jde o další úskok známého intrikána Janagisawy. Sano Ičiró, jeho dávný nepřítel, tvrdí, že skutečným mladíkovým otcem je právě Janagisawa.. Události však náhle naberou nečekaný spád. Hoří! Rezidence šógunova následníka Jošisata lehne popelem. Na spáleništi zůstanou jen k nepoznání ohořelá těla. Z Jošisatovy vraždy je však vzápětí obviněn Sano. A odsouzen k smrti s celou rodinou, i se svou ženou Reiko, která právě čeká třetí dítě. Zdá se, že jejich osud je zpečetěn…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2015 , MetaforaOriginální název:
The Shogun's Daughter, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šógunova dcera. Přihlašte se a napište ho.
Kniha má tentokrát otevřený konec, proto se okamžitě pouštím do poslední. A této dávám čtyři hvězdy.
Kniha Šógunova dcera v seznamech
2008 | Šinjú |
2002 | Bundori |
2004 | Černý lotos |
2006 | Dotek smrti |
2004 | Samurajova žena |
První knihu Šinjů jsem četl před 15 lety a pak jsem v této sérii tak nějak průběžně pokračoval. U této knihy jsem si uvědomil, že se asi něco změnilo. Možná já, možná autorka a možná také hrdina Sano Ičiro. Moc mě to nebavilo, nevěřil jsem hrdinům, ani těm malým ani těm velkým. To kouzlo, které mě přeneslo do starého Japonska je pryč. Také šablonovitost každé knihy už je na překážku a možná nastal čas změnit tempo a zkusit něco jiného.