Santini: Peklem duše k světlu světa přehled
Jaroslava Černá

Jan Blažej Santini Aichel si od dětství připadá osamělý, protože kvůli tělesné vadě nezapadá mezi vrstevníky. I v dospělosti jej však čekají těžké zkoušky. Postupně pochopí, že co mu bylo na jedné straně ubráno a odepřeno, se mu vrací v podobě neuvěřitelných vizí staveb plných fantazie. Až časem přijde na to, co všechno musí obětovat, aby dokázal zhmotnit a realizovat své geniální myšlenky a porozuměl smyslu svého osudu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Santini: Peklem duše k světlu světa. Přihlašte se a napište ho.

Zbraslav, Želiv, Rajhrad a další a další díla geniálního umělce Jana Blažeje Santiniho Aichla, kdo by neznal. Zde poznáváme osudy jednoho z nejvýznamnějších českých umělců, který dokázal navzdory osobním tragediim zhmotnit své geniální vize a myšlenky.

Kniha přečtena jedním dechem. Je skvěle napsaná. Jste přímo vtaženi do děje a navrhujete stavby s mistrem. Jen ten závěr nabral rychlý spád.
Kniha Santini: Peklem duše k světlu světa v seznamech
v Mé knihovně | 65x |
2016 | ![]() |
2015 | ![]() |
2010 | ![]() |
2019 | ![]() |
2016 | ![]() |
Moc pěkná kniha. V Plasích jsem byl nedávno a krásně se mi to spojilo. Těším se, až se podívám na další stavby, a teď určitě trochu jinýma očima než dosud.