Santini: Peklem duše k světlu světa přehled

Santini: Peklem duše k světlu světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299233/mid_santini-peklem-duse-k-svetlu-sveta-eNr-299233.jpg 4 124 124

Jan Blažej Santini Aichel si od dětství připadá osamělý, protože kvůli tělesné vadě nezapadá mezi vrstevníky. I v dospělosti jej však čekají těžké zkoušky. Postupně pochopí, že co mu bylo na jedné straně ubráno a odepřeno, se mu vrací v podobě neuvěřitelných vizí staveb plných fantazie. Až časem přijde na to, co všechno musí obětovat, aby dokázal zhmotnit a realizovat své geniální myšlenky a porozuměl smyslu svého osudu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Santini: Peklem duše k světlu světa. Přihlašte se a napište ho.

Privilegius
02.01.2025 4.5 z 5

Moc pěkná kniha. V Plasích jsem byl nedávno a krásně se mi to spojilo. Těším se, až se podívám na další stavby, a teď určitě trochu jinýma očima než dosud.

malýčtenář
16.12.2024 5 z 5

Zbraslav, Želiv, Rajhrad a další a další díla geniálního umělce Jana Blažeje Santiniho Aichla, kdo by neznal. Zde poznáváme osudy jednoho z nejvýznamnějších českých umělců, který dokázal navzdory osobním tragediim zhmotnit své geniální vize a myšlenky.

adela1812
13.08.2024 5 z 5

Kniha přečtena jedním dechem. Je skvěle napsaná. Jste přímo vtaženi do děje a navrhujete stavby s mistrem. Jen ten závěr nabral rychlý spád.

Kniha Santini: Peklem duše k světlu světa v seznamech

v Mé knihovně65x