Sbohem, má růžová zahrado. 1 přehled

Sbohem, má růžová zahrado. 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497335/bmid_sbohem-ruzova-zahrado-1-oIg-497335.png 4 111 111

Anglie, rok 1900. Mladá dívka Hanako přijíždí do Anglie z Japonska, aby se setkala s tajemným spisovatelem Victorem Franksem, a zároveň si splnila sen, sama se stát spisovatelkou. V nakladatelství však její žádosti neustále odmítají, až se jí nakonec ujme bohatá paní Alice, ke které nastoupí jako osobní služebná. Za jejím nástupem do služby se však skrývá mnohem více, než by na první pohled očekávala, a Hanako se postupně dostává do víru složitých vztahů a společenských pravidel, v nichž je těžké žít svobodně a jít si za svým snem.... celý text

Literatura světová Komiksy Příběhy
Vydáno: , Gate

さよならローズガーデン, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbohem, má růžová zahrado. 1. Přihlašte se a napište ho.

Ran
14.11.2024 5 z 5

Je to skvělá kniha od začátku až do konce. Je výborně propracovaná a četla se mi moc dobře.

vivivovo
12.10.2024 4 z 5

Je trochu nešťastné hodnotit tuhle knížku. Manga je to moc pěkná, s dobrým příběhem a krásným stylem, ale bohužel Knihy Dobrovský úplně odflákly její české vydání.
Příběh je přeci jen předvídatelný, ale hezký a romantický, autor* se očividně vyzná v tématice a je hodně oddaný historickému prostředí.
Problém tedy nastává v českém provedení, kde se nahromadilo opravdu dost chyb. Chápu, že KD chtěly na výrobě knihy ušetřit a nevadí mi tedy užití levnějšího papíru na stránky. Ale v knize je i několik tiskových (grafických chyb) - špatně ořezané rohy, v mojí byly i šmouhy od inkoustu. Dalším problémem je i jazyková stránka knihy - ačkoliv je překlad věrný, je hodně doslovný a místy nepřirozený. Za to není zodpovědný výhradně překladatel, ale také člověk zodpovědný za redakci a korekci. Typesetting je také nevhodně provedený - místy roztrhne sémanticky/gramaticky spolu náležející části textu...
Přesto jsem ale ráda, že se tohoto díla KD ujaly. Byla bych ráda, kdyby pokračovaly tímto směrem, ale zlepšily praktickou stránku.

danuus
21.03.2024 3 z 5

Byla to první manga, co jsem četla. Nevěděla jsem, co od toho mám očekávat a nakonec jsem zůstala s rozporuplnými pocity. Ano, příběh hezký, zaujal mě, myšlenka hezká... akorát docela naivní a bez hlubšího sdělení. Ale jako oddechovka dobré. Měla jsem ji přečtenou za chvilku a jakožto čtenářka převážně fantasy knih jsem čekala, že se příběh někam posune, což se nestalo. Nenadchne, ale ani neurazí. Za mě tedy 2,5/5 hvězdiček.

Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022

Útěchou je pro člověka to, když v rámci neustálého učení nakonec najde sám sebe.

Člověka může zachránit jen vědomí, že není sám.

Kniha Sbohem, má růžová zahrado. 1 v seznamech

láska lesby, lesbismus LGBT, queer, LGBT+