Osamelé srdce přehled

Osamelé srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516604/bmid_osamele-srdce-1qJ-516604.jpg 4 464 464

Scarlet Luck série

1. díl >

Neznesie jediný dotyk. A potom stretne ju... Rosie pripadá neuveriteľné, že skupina Scarlet Luck konečne súhlasila s rozhovorom v jej internetovom rádiu. Nielenže chalanov celé roky sleduje, ale ich piesne jej pomohli prekonať najťažšie obdobie života. Očaril ju najmä záhadný bubeník Adam prezývaný Beast, o ktorom sa vie len toľko, že neznesie dotyk. Od nikoho. Skupina nakoniec prichádza do štúdia, ale nakrúcanie dopadne hrozne. Rozhovor sa skončí predčasne a na Rosie sa na internete valia vlny nenávisti. Keď ju fanúšičky napadnú dokonca aj na ulici, Scarlet Luck ju bez okolkov pozvú na svoj koncert ako znamenie, že chcú záležitosť hodiť za hlavu. Rosie odrazu stojí pred Adamom druhý raz. Vidí mu v očiach skutočnú bolesť, no nesmie sa k nemu priblížiť…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

Lonely Heart, 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osamelé srdce. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (94)

knizni_blizenec
27.09.2024 5 z 5

Už se vám někdy stalo, že se zamilujete do knihy, u které byste to ani náhodou nečekali? Mně ano a tady je proč...

ROSIE - Hlavni hrdinka, co mi neuvěřitelně sedla. Hned zjišťujeme, že si zažila a zažívá problémy s psychikou, že je bojovnice a srdcař, co se nejen práci týče. Dělá rozhovory, které nejsou jako ty ostatní. Je to pozoruhodná postava.

ADAM - neboli Beast. Ten je zase bubeníkem v prestižní kapele, která se stává populární. Hned víme, že má problém s alkoholem, fyzickým kontaktem a dost křehkou psychiku, která mu nedá pokoj, jak pak by ne, když ji řeší whiskey. Zajímá vás, co se stalo před třemi lety, i proto chcete hned číst druhý díl.

Jejich láska je slow-burn, ale ani čtenářům, co tohle nesedí, to tady nebude vadit, protože najednou cítíte vzrušení jen, co se začne jeden druhému otevírat. Ta láska je opravdu křehká, ale tak intenzivní. Ty dva jsou spolu dokonalí.

Autorka píše extra čtivě (přečteno za ani ne 24h je důkazem), ten příběh spolknete jako malinu a milujete to. Asi jsem nezažila větší překvapení z knihy, jako tady!

V postavách se člověk za chvíli zorientuje. Je tu prostředí i internetu (IG), kde s Rosie poznáváme, jak dokážou nadávky a komentáře ublížit a způsobit bolest. Jak věci můžou působit jinak a lidí si z toho vyvodí názor, díky kterému dokážou psát ohavné věci. Slova bolí, i na internetu, kéž by lidem došlo, že i jejich slova můžou být poslední kapkou...

Oceňuji popis psychických potíží, problémů nejen s alkoholem. Všechno prožívate s postavami, autorka to hravě zvládla. Hezky poukazuje na to, že:
-Sdílení pomáhá, stejně jako svěření se.
-Nejde utíkat před problémy, nebo emocemi, sebou samými, protože nás to dostihne a v horší podobě.
-Vyhledat pomoc je statečnost, stejně jako i tom "jen" mluvit.
-Duševní zdraví se nespraví samo, může se stát, že jednou nebudeme moct dál.

Téhle knize tleskám, mám pocit, že mi byla napsána na míru a stává se (prozatím) mou "nej" knihou v mnoha ohledech. Pokud se na knihu chystáte, posuňte ji v nekonečném seznamu výš, věřím, že nebudete zklamaní.

Cucy
17.09.2024 5 z 5

Mona Kasten vážně umí. Knihu jsem si vybrala náhodou, díky krásnému přebalu. Příběh mě zaujal a nečekala jsem až takové nahlédnutí do světa slavných. Vážně mě zaujalo téma, jak křehká je lidská psychika, která umí způsobit i fyzické projevy, které nemůžeme ovlivnit. Otevřený konec jsem nečekala a pak musela hned sáhnout po dalším dílu.


Kenihja
01.09.2024 3 z 5

(SPOILER) Knihu mi dala kamarádka a jsem spokojená, jen mě štve ten otevřený konec a ta její kamarádka (jméno si nevzpomenu) mě tak naštvala. Bych ji tu ochranu narvala tam kam slunce nesvítí!

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších knih (20. týden)

24.05.2023


Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)

16.04.2023


Citáty z knihy (4)

Jsem jenom já, a to je víc než dost - Ashley


Sdílená bolest je poloviční bolest - Rosie


Musíš trpieť rovnako ako ostatní, inak to nebude fér. Navyše ľudia, ktorí čakajú až na druhú sériu, patria medzi dôvody, prečo sa druhé série nakoniec nerobia. Mal by si si to pozrieť čo najskôr a oddať sa utrpeniu. Hocičo iné je podvod.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Osamelé srdce v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených597x
ve Čtenářské výzvě94x
v Doporučených31x
v Knihotéce327x
v Chystám se číst359x
v Chci si koupit77x
v dalších seznamech3x