Schody do nebe přehled

Schody do nebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60379/schody-do-nebe-60379.jpg 4 497 497

Někdy se to pořádně zamotá, nic se nedaří a vyhlídky do budoucnosti jsou vyloženě černé. Alespoň sedmnáctileté Žanetě připadá její život tak zoufalý, že by se vším nejradši skončila... Její situace je nezáviděníhodná: volba strojírenského učiliště se ukazuje jako vyloženě nešťastná a dospěje až k vyloučení, spolužáci, zvláště poté, co do třídy přijde nový kluk a velký frajer Robin, ji šikanují, nevlastní otec je čím dál víc dotěrnější a protivnější... Žaneta citově strádá, snad jen Marek, pacient ze sanatoria pro dlouhodobě nemocné, skýtá jakousi naději. Ostatně, také Robin dělá všechno pro to, aby celou situaci zkomplikoval ještě víc... Teprve o prázdninách, které Žaneta stráví s nevlastní sestrou na chalupě v malé jihočeské vesnici, najde nejen velkou lásku, jež by vůbec nemusela být pouze prázdninová, ale i sama sebe. Otevírá se jí cesta k osamostatnění v podobě prvního zaměstnání, najde schody, které vedou ke skutečnému životu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schody do nebe. Přihlašte se a napište ho.

raphelia
29.06.2024 4 z 5

Když jsem tuto knihu četla jako -náctiletá, tak mě zrovna moc neoslovila; názory hlavní hrdinky mi přišly moc dospělé. Postupem let jsem ji ale četla x-krát, a teď, o pár desetiletí později, ji hodnotím jako jednu z TOP knih Lenky Lanczové. Zajímavé postavy, chytře vymyšlený děj..., jen ten konec byl na můj vkus docela "utnutý". Popravdě si myslím, že by tento konkrétní román i zasloužil pokračování.

mia.com
08.06.2024 5 z 5

Časy, kdy jsme s kámoškou byly na druhém stupni a chodily do místní knihovny na Lanczovou a milovaly jsme všechny její knihy, na které jsme byly ještě moc mladé.

Nermal
22.01.2023 4 z 5

Čas od času si střihnu nějakou retro-oddechovku, většinou od Lenky Lanczové. Napsala jich hodně, a tak si snažím vybrat nějakou ještě nepřečtenou. Dýchne na mě romantika starých časů.
Stejně tak i tady - příběh holky, která (protože má dobrý základ) se popere se startem do života po svém. Nechybí škola, letní láska, atd. Dobře se to čte a spraví vám to náladu. Klasika.

Kniha Schody do nebe v seznamech

v Přečtených1 171x