Sedem sestier přehled

Sedem sestier
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411063/bmid_sedem-sestier-EjM-411063.jpg 4 449 449

Lucinda Rileyová je veľmi úspešná írska autorka, jej historicko-romantické príbehy sa stali bestsellermi na celom svete. Najnovšia románová séria Sedem sestier získala prestížne ocenenia v Taliansku a Holandsku a v Nemecku sa predáva v miliónových nákladoch. Vo svojich príbehoch vie zaujať nielen romantickou zápletkou, ale upúta aj zaujímavými historickými reáliami krajín, do ktorých sedem sestier pošle. V príbehu prvej sestry Maie sa ocitneme v Brazílii, kam sa hlavná hrdinka podľa inštrukcií zosnulého otca vyberie pátrať po svojom tajomnom pôvode. V histórii svojej rodiny narazí na záhadný ľúbostný príbeh, ktorý ju zavedie do mondénneho Paríža na začiatku 20. storočia. Mladá bohatá Brazílčanka Izabela sa zasnúbi s nepríťažlivým šľachticom Gustavom a ešte krátko pred sobášom sprevádza rodinného priateľa architekta Heitora da Silva Costa do Paríža, aby spoznala starý kontinent. Architekt pracuje na stavbe monumentálnej sochy Krista Spasiteľa, ktorá sa má týčiť nad Rio de Janeiro, a hľadá vhodného sochára. Izabela je očarená umeleckým Parížom, kúzelným svetom ateliérov a kaviarničiek. Zoznámi sa so šarmantným sochárom Laurentom a toto osudové stretnutie obráti celý jej doterajší život naruby... Pozitívne čitateľské ohlasy nedali na seba dlho čakať. Napínavý príbeh srtrhne nielen čitateľa kriminálních príbehov, ale aj romantickej literatúry. Autorke sa v Siedmich sestrách podaril husársky kúsok – každý nasledujúci diel bol prijatý s rovnakým nadšením ako prvý... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

The Seven Sisters, 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedem sestier. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (144)

Ka.Kubi
14.08.2024 5 z 5

První příběh, první sestra. Maia po smrti svého adoptivního otce začíná pátrat po svém původu. Nápověda kterou dostane ji dovede do Ria k jedné z nejbohatších místních rodin. Dozvídá se o životě své prababičky a osudu své matky a sama nachází i svoji životní cestu.

kacaaba
02.08.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, prolínaní s minulostí moc poutavé. A historická fakta zajímavá. Už se těším na další díly a poznávání ostatních sester.


Joyce24
27.07.2024 4 z 5

Příjemné oddechové čtení odehrávající se částečně v atraktivním prostředí Brazílie. Minulost se protíná s přítomností a opět jako u mnoha dalších knih se mi ta linka z minulosti líbila víc než ta ze současnosti. No další díly série mám připravené, určitě si je přečtu a už teď jsem zvědavá, kam mě původ další ze sester zavede.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Je důležité, aby muž miloval ženu víc než ona jeho. Srdce ženy bývá vrtkavé a může milovat mnohokrát, ale když se muži - ačkoli navenek jsou méně citliví - jednou zamilují, obvykle milují navždy.


Umění má být přístupné všem. Je to dar umělcovy duše. Obraz skrytý před zraky lidí se stává bezcenným.


(...) Jinak mi stačí, že mám doma šest uměleckých děj: svých šest dcer. Ty jediné na světě stojí za to, aby je člověk ochraňoval, protože pro mě jste nenahraditelné. Lidé, které miluješ, Maio, jsou nenahraditelní. Zapamatuj si to, ano?


Kniha Sedem sestier v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených619x
ve Čtenářské výzvě94x
v Doporučených60x
v Knihotéce276x
v Chystám se číst385x
v Chci si koupit70x
v dalších seznamech6x