Slnečná sestra přehled

Slnečná sestra
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458791/bmid_slnecna-sestra-Kfc-458791.jpg 5 232 232

Sedem sestier série

V Slnečnej sestre spoznáme Elektru, najzraniteľnejšu a najcitlivejšu zo všetkých siedmich sestier. Je slávna, krásna a bohatá, ale nezvláda enormný tlak okolností a pochybných priateľov. Jej barličkami sú alkohol a drogy, nezáväzné a rýchle vzťahy ju nenapĺňajú a po smrti adoptívneho otca stráca pôdu pod nohami.Z bludného kruhu ju vytrhne list od babičky, ktorá ju pozýva do Kene v južnej Afrike. Vrátime sa s ňou do roku 1939 v kenskom „Happy Valley“. Cecile Huntley Morganová tam pricestovala z New Yorku, aby sa vyrovnala s bolestivým rozchodom. Príbeh sa opiera o skutočné udalosti a rozdielne osudy ľudí, ktorí žili v Happy Valley pred druhou svetovou vojnou a počas nej. Na jednej strane hedonické radosti britskej spoločnosti, bohatstvo, party, zneužívanie drog a alkoholu, na druhej drsná práca na farmách, smútok z vojny, priateľstvo s Masajmi a krásy krajiny.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Sun Sister, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slnečná sestra. Přihlašte se a napište ho.

prochajda
01.02.2025 5 z 5

(SPOILER) Krásná a osvětová kniha přečtená v mém těžkém období. Elektra měla složitou životní cestu, byla původem z Keni, kde její babičku Stellu zachránila američanka Cecily. I přes její práci v modelingu a závislosti na drogách a alkoholu našla přátele, lásku a smysl života společně s babičkou v kampani na podporu Afriky.

Micha-Él
01.10.2024 5 z 5

Podobně jako ostatní čtenářky, i já jsem nejdřív přistupovala k Electře opatrně. Nakonec mi ale byla překvapivě sympatická a její proměna nesmírně inspirativní. Přiznám se, že skoro do půlky se mi román hodně táhnul, ale pak! Lucinda mě zase strhla svým krásným emotivním příběhem, a to v obou časových liniích. Nevím, jak to dělala, ale v každé její knize si opravdu zamiluju hlavní mužské postavy. Jako pokaždé v sérii Sester jsem se podívala do dalšího zajímavého koutu Země - tentokrát do dech beroucí, majestátní Keni. Jedinou mou výhradou je, že jsem očekávala podrobnější vhled do života Masajů. Naopak jako velmi působivé vnímám zachycení hned několika vážných témat (drogová závislost, rasismus, náboženství, vztah k adoptivním rodičům) a navíc svěžím čtivým způsobem. Čtení jsem si moc užila, na závěrečné rozuzlení jsem čím dál zvědavější! :)

kusma
25.06.2024 3 z 5

Na tento díl jsem se těšila, ale bohužel mě trochu zklamal. Linka ze součastnosti byla hodně neuvěřitelná, taková zrychlená, neseděla mi. Minulost byla, jak to tak u těchto bývá, mnohem zajímavější. Škoda jen, že závěr vyprávnění byl tak zrychlený. Takže ze série to je slabší díl. Ale už jsem zvědavá na další.

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021

Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021

Kniha Slnečná sestra v seznamech