SEIF přehled
Petra Štarková
Zajímá vás, jaké to je, setkat se o pauze na oběd s vlastním osudem? A co se děje s dětmi odloženými do Dětského hotelu? Co nás čeká v blízké budoucnosti, pokud se budou sociální sítě rozvíjet tak, jako doposud, jak možná bude vypadat konec světa a spoustu dalšího se dočtete v povídkové sbírce Petry Štarkové spolu s krátkými komentáři autorky k jednotlivým příběhům. Povídky vycházely postupně v minulých letech ve sbornících a v časopisech XB-1 a Psychologie dnes.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize SEIF. Přihlašte se a napište ho.
Povedená sbírka povídek, nad nimiž se čtenář musí zamyslet. Začátek se rozjíždí pozvolněji, ale zhruba od třetí povídky to nabralo neuvěřitelný spád. Poslední povídka je samozřejmě nejlepší záležitost, ale já musím speciálně vyzdvihnout Acheron - u té jsem si na konci i zabrečela. Něco tak originálního jsem dlouho nečetla. :-)
Dávám 5 hvězdiček a doporučuji k přečtení každému, dokonce i někomu, kdo nevyznává sci-fi.
Kniha SEIF v seznamech
vesmír tajemství hard sci-fi romantika dobrodružství české povídky pro dospívající mládež (young adult) sci-fi sci-fi povídkyČást díla
Acheron
Apokalypsa
Faceblock
Klub přátel fyzické činnosti
2021
Osud číhá za vlastním rohem
2016 | Jak to chodí v lidské hlavě |
2019 | Pravidla skutečných ninjů |
2020 | Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let |
2018 | Můj brácha Tornádo |
2022 | Největší nemehlo pod sluncem |
Sbírka povídek SEIF od Petry Štarkové je sbírka osmi sci-fi povídek, které se zaměřují na otázky budoucnosti, technologií a osudu. Každá povídka má trochu jinou atmosféru a nápad, což udržuje čtenáře v napětí. Některé z nich, jako Faceblock nebo Acheron, se dotýkají aktuálních témat, například závislosti na sociálních sítích nebo emocionálních dilemat.
Povídky jsou většinou kratší, což může někomu vyhovovat, protože nezabírají příliš času, ale jsou dostatečně nápadité, aby zaujaly. Celkově jde o pestrou sbírku, která se bude líbit hlavně čtenářům, co mají rádi přemýšlivé sci-fi.