Šest nevinných: Román na šest nádechů přehled
Jiří W. Procházka , David Zábranský , Přemysl Krejčík , Jan Sviták , Lukáš Vavrečka , Josef Pecinovský
Filmové prostředí na Barrandově, největší zvukový ateliér v Evropě. V něm šest významných mužů jedná o nejdražším snímku v historii české kinematografie. Ovšem pouze do té doby, dokud nenaleznou svou mladou a atraktivní finanční spojku mrtvou. Šest autorů představuje svůj společný detektivní román Šest nevinných, který vznikl za účasti veřejnosti během 72 hodin nepřetržitého psaní v rámci projektu Román na šest nádechů v prostředí pražského knihkupectví Neoluxor. Strhující příběh, ve kterém jde o všechno, očima šesti postav vypráví vůdčí osobnost českého kyberpunku a fantasy Jiří Walker Procházka, autor kultovních českých sci-fi próz Josef Pecinovský, držitel ceny Magnesia Litera David Zábranský, básník a prozaik Přemysl Krejčík, autor postmoderních detektivních románů Lukáš Vavrečka a Jan Sviták.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šest nevinných: Román na šest nádechů. Přihlašte se a napište ho.
Detektivní příběhy mám ráda, a tak jsem se na příběh těšila. Byla jsem zvědavá, jak se příběhu chopí autoři. Zpočátku jsem byla nadšená, ale pak jsem začala být zklamaná. Vadily mi časté vulgarismy v některých kapitolách, i když pravda, nakonec jsem zjistila, že ona vyhraněnost byla záměrná. Místy pokulhávalo napojení a vadilo mi i časté přetínání myšlenek. Přesto však mohu knihu doporučit, protože zápletka je zajímavá.
Obdivuhodné dílo, co se týče příběhu jeho vzniku a celkové kooperace několika autorů, ať už skrze žánry, ale i věk- šlo o nepřetržité psaní a střídání se, celá kniha je navíc psaná v první osobě, což je chvílemi matoucí)
Samotný obsah je v tomto případě lehce na vedlejší koleji, není to žádný zázrak, ale mám dojem, že se kniha koncepčně zařadí do typických detektivek na cesty, které mají v oblibě zejména dámy.
Kniha Šest nevinných: Román na šest nádechů v seznamech
Zajímavý počin a velmi dobře zpracované