Sestra: Pozoruhodný příběh Kim Jodžong, nejmocnější ženy Severní Koreje (2024) | Databáze knih

Sestra: Pozoruhodný příběh Kim Jodžong, nejmocnější ženy Severní Koreje přehled

Sestra: Pozoruhodný příběh Kim Jodžong, nejmocnější ženy Severní Koreje
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535567/bmid_sestra-pozoruhodny-pribeh-kim-jodzo-660d379992349.jpg 4 9 9

Autor, který pracoval jako poradce Bílého domu v otázkách vztahů se Severní Koreou, přibližuje čtenáři severokorejskou dynastii Kimů, která vládne zemi od jejího vzniku v roce 1948. Kniha přináší zasvěcený pohled na fungování jednoho z nejrepresivnějších režimů soudobého světa a zaměřuje se primárně na Kim Jodžong, mladší sestru současného vůdce Kim Čonguna, která je druhou nejvýše postavenou osobou ve státě.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (CZ)

The Sister: The Extraordinary Story of Kim Yo Jong, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestra: Pozoruhodný příběh Kim Jodžong, nejmocnější ženy Severní Koreje. Přihlašte se a napište ho.

myrna0868
01.01.2025 5 z 5

Knihy o Severní Koreji vyhledávám cíleně , jelikož mě tento absurdistán nepřestává fascinovat i děsit. Tato kniha je opět jiná, více zaměřená na politcká rozhodutí, "tahání za nos" sliby, úmluvami, schůzkami s hlavami států, které nikdy k ničemu nevedly. A všudypřítomná sestra? Je jen v pozadí nebo už dávno ne?

Čičolina
29.11.2024 3.5 z 5

Celý svět skloňuje jméno Kim Čong-una a největší psychopat zůstává utajen... drsné. Psychopat se chová stejně v Korey i v české kuchyni,metoda cukru a biče, urážky,povýšenost,nevypočitatelnost. Oběť mlčí,ustupuje, ponižuje se, jen aby nebylo hůř. A ono vždycky je.Mám obavy,že z mapy světa spíše zmizí jižní Korea, psychopatka je mladá a ještě nám ukáže.

JaneKatty
19.11.2024 4 z 5

Abych po knize sáhla, stačil mi na to jediný důvod - je o Severní Koreji. A rozhodně nelituji toho, že jsem ji přečetla.
Kniha samotná se čte poměrně dlouho a těžce. Nejedná se o text, který slupnete jako malinu, ale o odborně napsaný hustý text, který je navíc doslova zprzněný českým překladem jmen. Právě překlad je na knize to největší, co bych jí vytkla. Nejednal se jen vlastních jmen, ale i spousty vět, které byli přeložené poněkud těžkopádně.
Další věc, kterou bych knize vytkla je to, že se často opakuje. A teď tím nemyslím slova, ale autor opakuje i informace, které v knize již předtím zmínil.
Současně bych také chtěla upozornit na to, že kniha nejede úplně chronologicky, ale často přeskakuje z roku do roku.
Pokud ale přežijete strašný překlad a trochu těžkopádnosti, dostanete na konci poměrně ucelený příběh sestry Kim Jong-una. A nejenom to. Kniha zachycuje i minulost Severní Koreji jako takové a i to, jak jsou prezentováni první dva vůdci.
Pokud se však o Severní Koreu zajímáte již nějakou dobu, některé informace vás samozřejmě příliš nepřekvapí. Současně bych ale knihu nedoporučila jako tu úplně první k tomuto tématu.

Královna, Dům na konci ulice a další knižní novinky (24. týden)

09.06.2024

Kniha Sestra: Pozoruhodný příběh Kim Jodžong, nejmocnější ženy Severní Koreje v seznamech

v Mé knihovně32x

Autorovy knížky

Sung-Yoon Lee
jihokorejská
2024  81%Sestra: Pozoruhodný příběh Kim Jodžong, nejmocnější ženy Severní Koreje