Setkání v Opeře přehled
Hana Marie Körnerová (p)
Sňatek Simoniných rodičů byl spojen se skandálem, únosem a znepřátelením zbytku rodiny. Ani po dvaceti letech nejsou všechny křivdy zapomenuty. Dospělá Simona nepřátelství ignoruje a žádá matčinu sestru o pomoc před vynuceným sňatkem. Pařížská společnost na sklonku devatenáctého století je přísně konvenční, ale Simona všechny konvence poruší, když se inkognito vloudí do cizího domu, aby si o svém nastávajícím opatřila informace. Všechno ale dopadne jinak, než plánovala...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Setkání v Opeře. Přihlašte se a napište ho.
Čtivě napsaný romantický příběh z Francie na konci 19. století. Kniha se čte jedním dechem, čtenář je vtažen do děje. Druhý příběh Uprchlíci je kratičký, ale také velmi dobře napsaný.
Nejslabší autorčina kniha, kterou jsem četla. Je to nenáročný příběh, vlastně dva, které spolu nijak nesouvisí.
Knižní novinky (27. týden)
04.07.2021
Kniha Setkání v Opeře v seznamech
19. století pro ženy česká literatura Paříž historické romány
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
Mám ráda knihy této autorky. Nejenze vtáhnou do děje a vy zapomenete na vlastní trable lásky, ale ještě se přenesete v čase. Opět úžasný příběh.