Sharpův oddíl přehled

Sharpův oddíl
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542628/bmid_sharpuv-oddil.jpg 5 6 6

Sharpe série

< 14. díl >

Slavný britský autor historických románů se vrací k tematice napoleonských válek: tehdy v hodnosti kapitána má Sharpe se svým proslulým oddílem střelců zabránit spojení dvou francouzských armád na jediném možném místě – u mostu v Almarazu ve Španělsku. Pokud někdo dokáže nemožné, je to Richard Sharpe. Píše se rok 1812 a Richard Sharpe, jeden z nejskvělejších vojáků britské armády, je vyslán na tajnou misi k malé vesnici Almaraz ve Španělsku daleko za nepřátelskou linii. U Almarazu se nachází most přes řeku Tagus, životně důležitý pro další vývoj války, protože spojuje francouzskou armádu maršála Soulta na jihu s armádou generála Marmonta na severu. Proto dostává generál Hill úkol zabránit, aby se obě armády spojily, a pověří tímto nebezpečným úkolem kapitána Sharpa. Francouzům tedy stojí v cestě pouze malý oddíl Sharpových střelců, kteří se mohou spoléhat jen na svou odvahu a chytrost svého velitele. Musejí však jednat rychle, nepřítel se blíží a čas se krátí...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Sharpe´s Command, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sharpův oddíl. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

Jochen77
16.09.2024 4 z 5

Klasika. Sharpie (jak jej blahosklonně zove jeho the best friend forever Obadiah) se opět podívá do Španěl a splní všechny úkoly na něj kladené. Je to trochu přímočaré a jednoduché, na druhou stranu tady Sharp stráví nejvíc času se svou manželkou než v žádném jiném díle. Kdo zná celou sérii, tak si musí přiznat, že tento vsunutý díl je o malinko jiný, obzvlášť použitým výrazivem nebo oslovováním samotného hlavního hrdiny jeho podřízenými. Ale i tak je to dobré a znovu to přisypalo trochu střelného prachu na pánvičku. Tak si zkontrolujte své křesací kameny a hrrr na ně!

Ládja
04.09.2024 5 z 5

Prostě Sharp a jeho střelci. Co více si přát? 5*


nero 13
26.08.2024 5 z 5

Série o osudech Richarda Sharpa patří k mým nejoblíbenějším, a v komentáři k dvacátému dílu Sharpovo Waterloo jsem psal že by mi nevadilo kdyby těch dílů bylo klidně třicet, no a autor mně vyslyšel a od té doby přibyli další díly a už je jich aktuálně dvacet čtyři, Sharpova bouře by v originále měla vyjít v prosinci.
Sharpův oddíl i když je zatím vedený jako dvacátý třetí, bych časově zařadil na čtrnácté místo, a popisuje invazi Britů pod velením generála Hilla z Portugalska do Španělska podél řeky Tagus a ovládnutí přechodů přes ní, za účelem zabránění spojení dvou velkých Francouzských armád nacházejících se na sever a jih od ní.
Kdybych to četl jako samostatný román od neznámého autora, tak bych to hodnotil asi za čtyři hvězdy, ale protože je to Richard Sharpe nemůžu jinak než dát za plný počet.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sharpův oddíl v seznamech

v Přečtených6x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x