Šibumi přehled

Šibumi
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151628/bmid_sibumi-79R-151628.jpg 4 156 156

Trevanianův román (Shibumi, 1979) nepřestal být od svého prvního vydání ve Spojených státech bestsellerem a stal se ve svém žánru klasickým a kultovním dílem. Nabízí čtenáři nejen vynikající literaturu, ale je to rovněž román, který skutečně může změnit váš život. Trevanian je pseudonym, za nímž se skrývá vysokoškolský profesor historie, což vysvětluje řadu popisovaných historických událostí a detailů, politických souvislostí a pohledů, filozofickou hloubku a zeměpisnou i časovou šířku záběru hodnou moderního renesančního umělce. Byla by škoda prozradit dopředu cokoli o příběhu či hlavním hrdinovi románu, jenž je tak perfektně vystavěný podle pravidel japonské hry go. Právě tato postava se v textu zjevuje postupně – pomalu i náhle, drasticky i zázračně, komicky i smutně. Čtenáři nezbývá, než aby spolu s hlavním hrdinou dosáhl onoho úžasného duchovního stavu nazývaného šibumi.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Shibumi, 1979


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šibumi. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (44)

mgeisselreiter
25.09.2024 5 z 5

Román, kterému nevím, co by se dalo vytknout. Výborně se čte, je to chytré, nechybí humor ani napětí, ukazuje to na nadnárodní moc, na takové machinace, které jsou až k neuvěření, a přesto nejspíš pravdivé. Je to mrazivé, ale reálné. Možná zjistíte, kdo vládl světu kolem roku 1979, z toho možná odvodíte, kdo vládne nyní. A věřím, že začnete pochybovat o takových věcech, jako o událostech 11. 9. 2001 apod. Nebudu knihu vychvalovat do nebes, raději si ji přečtěte a posuďte sami její kvality a pravdivost. Jedna z nemnoha knih, které dávám plných 5*. 25. 9. 2024.

TinkaH
23.08.2024 5 z 5

Příběh byl velmi vrstevnatý, plný zajímavých informací. Fascinovalo mě, jak autor, ač Američan, do Ameriky "šije". Skoro bych řekla, že hlavní postava byla až osvícená, kdyby to teda nebyl nájemní vrah, ačkoliv teda zabíjel ty "špatné". Poslouchala jsem jako audioknihu v naprosto brilantním podání pana Stránského. Trochu lituji, že jsem tentokrát neměla více času na opravdu klidný poslech, chtěl více soustředění. Doporučuji.


daudurhundur
19.08.2024 2 z 5

Naivní. Děravé. Rozvleklé. Pohádka. Superhrdina vzniklý smícháním Jamese Bonda, Robina Hooda, Ferdy Mravence, McGyvera, Bourna a dalších. Snad kdyby to byla jediná kniha tohoto tyu na světě? Ale naštěstí máme mnoho lepších thrillerů, špionážních románů i uvěřitelných hrdinů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šibumi v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených190x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených20x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech4x