Sirény z Titanu přehled

Sirény z Titanu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21885/bmid_sireny-z-titanu-bZy-21885.jpg 4 261 261

Zdá se to neuvěřitelné, ale Vonnegutův román Sirény z Titanu vznikl před čtyřiceti šesti lety, v roce 1959. A zatímco některá starší díla SF přece jen utrpí vývojem vědy, techniky i celé společnosti, tato kniha dodnes oslňuje vtipem, moudrostí, citlivostí, vykreslením postav i rafinovaností zápletky. Znovu se můžete s Vonnegutem vydat na bizarní pouť po Sluneční soustavě i lidské mysli. Znovu se můžete přesvědčit o pravdivosti jeho univerzálního vysvětlení jakýchkoli životních kotrmelců: „Stal jsem se obětí řady náhod, tak jako my všichni.“... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Sirens of Titan , 1959


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sirény z Titanu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Lele61
03.02.2024 5 z 5

Čeká nás bizarní, poněkud absurdní a plné svérázného humoru putování světem spisovatelovy bezbřehé fantazie oděné do kabátu sci-fi. Prostě Kurt Vonnegut ve své nejlepší formě a tak, jak ho všichni známe. Děj má solidní spád, zápletka je neotřelá, postavy velmi dobře vykreslené a autor navíc jako bonus předkládá čtenáři celou řadu námětů k hlubšímu zamyšlení. Určitě každému doporučuji.

heavy66
07.09.2023 5 z 5

Sirény se tváří jako seriozní sci-fi román o meziplanetární letech, cestování časem a teleportaci. Ve skutečnosti je to drogová vize způsobená nějakým hodně veselým matrošem. Padákový námořní lyžař Kurt Vonnegut v rauši předpověděl šedesátá léta a válku ve Vietnamu. Sirény jsou pokračováním Marťanské kroniky, trochu podobné Orwellovu 1984, ale veselejší.


Melanka
01.08.2023 4 z 5

To jsem ráda, že mi čtenářská výzva nabídla téma vesmír. Jinak bych se k téhle vtipné a chytré knížce nedostala. Sci-fi není můj oblíbený žánr, ale tahle Vonnegutova šílenost mě hodně bavila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sirény z Titanu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených369x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených27x
v Knihotéce185x
v Chystám se číst86x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech5x