Skleněný muž přehled

Skleněný muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545516/bmid_skleneny-muz.jpg 5 109 109

Leo Askerová série

< 2. díl

Druhý díl série temných severských případů o krutých zákoutích lidské duše. Inspektorku Leo Askerovou po letech mlčení kontaktuje její otec. Na jeho farmě našli mrtvolu, pro policii se stal podezřelým číslo jedna, ale on tvrdí, že je nevinný. Lein přítel z dětství Martin Hill píše životopis o podnikateli Gunnarovi Irvingovi na jeho panství, kde kolují historky o záhadných úmrtích a podivných nebeských úkazech. Askerová a Hill hledají odpovědi – a mezitím z hlubin povstává Skleněný muž. Z hlubin, odkud se nikdo nikdy nevrátí. Nikdo kromě něj…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Glasmannen, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skleněný muž. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (26)

Honey0105
13.09.2024 4 z 5

Kniha byla zase skvělá. Jediná má chyba byla, že jsem jí začala číst bezprostředně po Pánu hory. U Pána hory jsem propadla neuvěřitelné euforii, že jsem objevila nového skvělého autora. Skleněným mužem to pokračovalo, ale po chvíli jsem začala knihu už odkládat, jelikož jsem byla trochu přehlcená. Ač mi přišel případ opravdu zajímavý a bavil mě, tak přeci jen Pán hory mě dostal více.
Co musím ale vyzdvihnout je mnoho dějových linek. Ač jich je tolik, tak je to napsané tak dobře, že v tom člověk nemá nepořádek.
Určitě doufám, že autor bude v sérii pokračovat a já si doplním knihovničku.

Mandlevest
10.09.2024 5 z 5

Byla to zase napínavá jízda od první do poslední stránky a mnohé už zde bylo napsáno v komentářích, které budou jistě přibývat jako houby po dešti:-). Tato série s Leo Askerovou se bude číst a hodně líbit. Autor prostě umí čtenáře vtáhnout do děje a ta trocha tajemna či sci-fi je tak nenásilně a dosti zajímavě zakomponovaná do příběhu, že i ten, kdo tento žánr obvykle míjí, je spokojen. Pracuje se zde sugestivně i s atmosférou, to Anders umí na výbornou, přesvědčil o tom i ve své detektivní sérii "ročního období". No a postavy , zejména Leo a její otec, na mě občas působí jako komiksové postavičky, nevím proč, ale jsou zajímavé a jejich vztah originální a to mám ráda. V tomto díle mě ale nejvíc bavila postava hospodyně, paní Schillerové, ač se mihla i v dramatických scénách, pořád jsem se usmívala a úplně ji měla před očima:-). Já se fakt snažila, ale ta asociace byla silnější než já :-)). Výborná série, originálně a napínavě vymyšlená a napsaná skvělým autorem. Kdo je ochotný popustit uzdu fantazie, přijde si na své.


ArwenAragorn
10.09.2024 5 z 5

85%

Hill:
Zvuk zazní znovu, odkudsi z pravé strany, na jeho úrovni.
Kroky. O tom není pochyb.
Někdo se tam pohybuje.
Posvítí si do těch míst, ale mlha ho oslepí.
Proto baterku zhasne.
Z mlhy a tmy se náhle cosi vynoří.
Dvojice obrovských rudých očí s černými zorničkami. Upřeně se na něj dívají.
____________________________________________________________________________________
Fantastický thriller! Je velice poutavě vyprávěný, napínavý po celou dobu, na konci ještě navíc krutě dobrodružný se současným vysvětlením všeho, co bylo potřeba. Mě osobně nejvíc vrtalo v hlavě, kdo je onen neustále vzpomínaný Skleněný muž. Při čtení jsem si vůbec neuvědomila, že je to víc než 600 stran.
Leo jsem si zamilovala, Per je její neúnavný otrava a provokatér, taky velice nebezpečný, Martin Hill je sympaťák. A celé oddělení Ztracených duší je perfektní.
Fascinovalo mě prostředí Skjälehornu, jezera Mire a Skalistého ostrova. S nimi je spojeno tajemství rodiny Irvingových, ve kterém se dostáváme na okraje sci-fi.
Velice ráda doporučuji, neváhejte se čtením!

všechny komentáře

Související novinky (3)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024


Povstává z hlubin, odkud se nikdo nikdy nevrátil...

09.07.2024


Skleněný muž, Jen se mnou a další knižní novinky (27. týden)

30.06.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skleněný muž v seznamech

v Právě čtených27x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených14x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst206x
v Chci si koupit75x
v dalších seznamech2x